Wie nog een Philips Hue Bridge van de eerste generatie (v1) heeft staan, heeft het ongetwijfeld al gemerkt. Vanaf 30 april 2020 valt alle ondersteuning van Philips weg voor deze oude Bridge.

Dat betekent dus geen beveiligingsupdates meer, en niet langer verbinding met de Philips-servers voor bediening buitenshuis. Lokaal zal de Bridge wel blijven werken via de Hue Bridge v1-app.

Eén van de voordelen van de tweede generatie (v2), die niet meer rond maar vierkant is, is de ondersteuning voor Apple’s HomeKit.

In deze gids vertellen we je hoe je alle instellingen van de oude naar je nieuwe Hue Bridge overzet.

De Philips Hue Bridge is het zenuwcentrum van je Philips Hue slimme lampen en -accessoires. Met die handige doos kan je liefst tot 50 lampen en accessoires aansluiten, én ze buitenshuis bedienen.

Als er al een heleboel Hue-lampen en -accessoires gekoppeld zijn aan de oude Bridge (v1) hoef je die gelukkig niet allemaal één voor één te linken aan de nieuwe Hue Bridge (v2) of te vrezen voor het verlies van andere instellingen. Via dit stappenplan helpen we je op weg.

In 10 stappen naar de nieuwe Hue Bridge v2

  1. Controleer eerst of de oude Bridge is ingeschakeld en is aangesloten op je thuisnetwerk
  2. Open de app voor je oude Hue Bridge. Zoals je wellicht weet zijn er twee verschillende apps voor Philips Hue in omloop, afhankelijk van de versie van de Bridge. Philips Hue Bridge v1 is die voor de eerste generatie. De app met de naam Philips Hue is die voor de nieuwe generatie.
  3. Normaal krijg je een melding dat er een nieuwe Bridge is gevonden. Komt die nieuwe Bridge uit een starterspakket dan zal je eventueel gevraagd worden die eerst te resetten (knop achteraan indrukken met een paperclip)
  4. Door op de Pushlink-knop te drukken voeg je die toe
  5. Vervolgens krijg je een melding om de instellingen over te zetten
  6. Daarna krijg je de vraag om eerste de Pushlink-knop van de oude Bridge in te drukken, en dan de Pushlink-knop van de nieuwe Bridge
  7. Je lampen, accessoires, kamers, alarmen en timers worden overgezet naar de nieuwe Hue Bridge. (Zorg er zeker voor dat beide Bridges ingeschakeld blijven!)
  8. Na de transfer kan je eventueel de optie kiezen om de lampen te laten knipperen, zodat je zeker bent van de overdracht
  9. Klik op de volgende stap als alles perfect werkt
  10. De laatste stap is het resetten van de oude Hue Bridge v1 en hem loskoppelen

Voila, that’s it!

Reageer