Gira Esprit linoleum multiplex

Gira stelt twee nieuwe natuurlijke materialen voor zijn schakelaars voor. De schakelaarserie Esprit wordt uitgebreid met linoleum-multiplex dat een helder, natuurlijk en fris resultaat moet opleveren.

Het afdekraamoppervlak bestaat daarbij uit linoleum, dat lang gebruikt werd als vloerbedekking of als vormgevingsmiddel in de binnenhuisarchitectuur. Het materiaal bestaat uit natuurlijke en grotendeels hernieuwbare grondstoffen, zoals lijnolie.

Gira past linoleum nu voor het eerst toe in een schakelaarprogramma. Door het ruwe oppervlak moeten de schakelaars ook prettiger gaan aanvoelen. Linoleum heeft bovendien ook enkele praktische voordelen. Zo gaat het niet alleen zeer lang mee, maar heeft het ook antistatische en enigszins antibacteriële eigenschappen.

De keuze voor multiplex is ook een die gebaseerd is op eerder gebruik in interieurs. Het materiaal straalt een soort natuurlijkheid uit en wordt veel gebruikt op plaatsen waar gekozen wordt voor rechtlijnige esthetiek. Onder meer kasten, tafels en stoelen zijn gemaakt van multiplex.

Het programma schakelaars Esprit linoleum-multiplex is beschikbaar in zes verschillende kleuren en omvat twee neutrale grijstinten, twee aardetinten en twee basiskleuren (blauw en rood).

Reageer