De fitnesstracker meet onder meer je huidtemperatuur, ademhaling en hydratatie en kan ook je slaappatroon in de gaten houden.

Voorheen was de markt van de activiteitstrackers vooral een speeltuin voor kleine bedrijven, maar nu ook giganten als Apple, Google (met Android Wear) en Microsoft zich met wearables bezighouden, worden ook de kleinere namen ambitieuzer. Eerder hadden we het al over de nieuwe Fitbit-toestellen en nu lanceert ook Jawbone twee nieuwigheden.

UP3

De UP3 is daarbij het opvallendste apparaat. Het is een echte activiteitstracker die aan de hand van verschillende parameters jouw workouts zal opmeten en analyseren. Naast sensoren voor beweging, je huidtemperatuur, ademhaling en hydratatie kan de UP3 ook je REM-slaap in de gaten houden. Bovendien zal het toestel ook automatisch registreren wanneer je aan het sporten bent. Hierdoor hoef je dus niet meer manueel in te voeren dat je workout begint en eindigt.

Jawbone UP3

Een hartslagsensor zit er momenteel niet bij, maar volgens Jawbone zou een software-update ervoor moeten zorgen dat je ook dit aspect van je gezondheid kan bijhouden.

Up Move

Naast de UP3 introduceert Jawbone ook de Up Move. Dat is eigenlijk een klein schijfje dat dienst doet als stappenteller. Je kan de Up gewoon in je broekzak stoppen, maar ook met een gesp aan je kledij hangen of met behulp van een armbandje rond je pols dragen. Het meest opvallende aan de Up Move is de batterijduur: die zou het maar liefst zes maanden moeten uitzingen.

Jawbone UP Move

De Jawbone UP3 moet 179,99 euro kosten, de Up Move 49,99 euro. Wanneer de toestellen op onze markt verschijnen, is nog niet duidelijk.

Reageer