samsung gear s2

Samsungs nieuwste smartwatch komt met een nieuw draaisysteem om door de menu’s te scrollen, wat de bediening vlotter en intuïtiever moet maken.

Met zijn Gear S2 pakt het Samsung anders aan dan wat we bij zijn eerste smartwatches, en ook bij die van andere fabrikanten, zagen. De bediening via het aanraakscherm wordt bij de S2 aangevuld met een draaiwiel dat rond het scherm loopt en waarmee je snel kan scrollen zonder je scherm aan te raken.

Naast de draairing beschik je uiteraard ook over een aanraakscherm waarmee je het toestel volledig kan gaan sturen, en aan de zijkant voorziet Samsung ook twee knoppen aan de zijkant ingebouwd. Door deze methoden te combineren, kan je eigenlijk wat gaan spelen met hoe je de smartwatch wil gaan bedienen.

Tizen

Qua software maakt Samsung gebruik van het eigen Tizen. Wie met eerdere Tizen-toestellen aan de slag in, zal meteen vertrouwd zijn met het OS, aangezien die op dezelfde manier opgebouwd is. Het besturingssysteem laat het ook toe om tekst in te voeren, waardoor je in theorie sms’jes en mails moet kunnen beantwoorden van op je smartwatch. In theorie, want typen op zo’n klein scherm is natuurlijk niet evident.

Een van de grote nadelen van Tizen is dat het een veel kleinere app-bibliotheek heeft dan Android Wear en iOS. Om dat te omzeilen, stelt Samsung de Gear S2 open voor alle Android-smartphones met versie 4.4 en hoger, en dus niet enkel voor Samsung-toestellen.

Twee versies

De Gear S2 zal in twee versies naar de markt komen. De goedkopere versie heeft een lichter, sportiever design en een ‘vlakke’ draairing. De bandjes kan je gemakkelijk losmaken en vervangen door andere Samsung-bandjes.

De duurdere, klassiekere variant ziet er stijlvoller uit, krijgt lederen bandjes (die je door elk standaardbandje kan vervangen) en komt met een draairing met ‘bolletjes’, die iets meer grip geven bij het draaien.

Onder de motorkap vind je een dual-core processor van 1 GHz, 512 MB RAM en 4 GB opslaggeheugen. Ook wifi, Bluetooth en NFC zijn ingebouwd, terwijl de 250 mAh-accu tot drie dagen zou moeten meegaan.

Ontdek hier de hele Gear S2-familie
Klik hier om producten in te laden

Reageer