Het toestel meet constant jouw hartslag, laat je weten wanneer je lichaam last heeft van stress en, vooral, geeft tips wat je daaraan kan doen. Het project zoekt momenteel financiële steun via Kickstarter.

Waar de meeste smartwatches steeds veelzijdiger worden en van alle markten proberen thuis te zijn, doet Emvio net het omgekeerde. Het toestel focust zich voornamelijk op één gegeven: jouw stressgehalte. Geen slecht idee in de opgejaagde wereld waarin we vandaag leven.

Geen apps van derden

Op de Emvio kan je geen apps installeren of geen notificaties van je smartphone laten doorsturen. Het toestel meet veranderingen in jouw hartslag en brengt jou op de hoogte als het een opvallende wijziging waarneemt. Die data wordt ook verzameld in een mobiele app en biedt je een overzicht van wanneer jouw hartslag de hoogte in gaat. Op die manier kan je nagaan welke specifieke gebeurtenissen de stress veroorzaken.

emvio-

Natuurlijk kan je zelf ook al grotendeels gaan inschatten waar je stress vandaan komt. Een drukke maand op het werk, een doktersbezoek, enzovoort. Emvio wil je helpen om ook de kleinere stressmomenten te identificeren: slecht nieuws te horen krijgen, stress in het verkeer, en ga zo maar door.

In zulke situaties zal de Emvio je op een schaal van 1 tot 10 een cijfer geven en je zo duidelijk maken in welk ‘stadium’ je op dat moment zit. De idee is dat je op zulke momenten zelf niet altijd weet dat jouw lichaam op een bepaalde manier reageert, terwijl je je zelf niet opgejaagd voelt.

Het uiteindelijke doel van Emvio is om mensen meer bewust te maken van hun lichaam en aan te zetten om regelmatiger een pauze in te lassen of op een andere manier te ontspannen. En wie weet kan dit op de lange termijn leiden tot een gezonder leven? Naast de focus op stress, kan je de Emvio ook gebruiken als activiteitstracker.

Twee versies

Als de Emvio de vooropgestelde 250.000 Canadese dollar binnenhaalt, komen er twee edities: een kleinere ‘Juliet’- en een grotere ‘Romeo’-uitvoering. Zamelt het toestel 375.000 Canadese dollar in, komt er ook een ‘Elite’-versie met metalen afwerking.

Reageer