Fitbit Flex 2

De Charge 2 heeft een groter scherm en helpt je met relaxen door ademhalingsoefeningen, terwijl de Flex 2 nu waterdicht is en dus tijdens het zwemmen aan kan blijven.

Op het eerste zicht zien ze er amper anders uit dan de Fitbits die nu al de polsen van duizenden mensen versieren. De Flex 2 blijft één van de kleinste fitnesstrackers van Fitbit. De Charge 2 sluit qua design naadloos aan op zijn voorganger maar telt wel een oled-scherm dan vier maal groter is.

Niet de meest opvallende productlancering zou je denken, maar Fitbit wil het verschil gaan maken met accessoires. Zoals polsbandjes in verschillende kleuren voor de Flex 2, of een halsketting zodat je de Flex 2 rond je nek kan hangen.

Fitbit Flex 2De redenering van Fitbit kunnen we wel volgen. Hoe maak je nog het verschil met al die andere slimme wearables die de markt overspoelen? Juist, met accessoires, met fashion items waarmee je je een eigen stijl kan aanmeten. Die een fitnesstracker er niet langer als een fitnesstracker doen uitzien. En daardoor een groter publiek kunnen aanspreken, dat verder gaat dan sportlui of gadgetfreaks.

Fitbit Charge 2

Het grotere scherm van de Fitbit Charge 2 laat toe meer informatie en notificaties van je smartphone weer te geven. Is de Charge 2 binnen Bluetooth-bereik van je smartphone, dan kan je tekstberichten, inkomende oproepen of afspraken in je kalender ontvangen.

De Charge 2 is in staat om verschillende sporten tracken waaronder een paar automatisch zoals lopen, fietsen en wandelen. Een ingebouwde gps ontbreekt maar je kan wel door middel van je smartphone routes bijhouden.

Een nieuwe feature is een twee minuten durende relaxatiesessie door middel van diepe ademhalingsoefeningen. Een oefening die er ook zit aan te komen bij watchOS 3, het OS voor de Watch van Apple, dat deze herfst wordt gelanceerd.

Fitbit Flex 2

De Fitbit Flex 2, die 30% kleiner is dan zijn voorganger, maakt nog steeds gebruik van een rubberen polsbandje maar is dus voortaan op te smukken door middel van accessoires. De Flex 2 is in feite een kleine capsule – een soort lange pil – die je vastklikt in accessoires zoals een polsband of halsketting.

Een scherm ontbreekt. Voor de enige communicatie staan 5 ledlampjes in. Waar die vroeger enkel wit konden oplichten, kunnen ze nu meerdere kleuren aan. Hierdoor zijn meer diverse notificaties mogelijk.

Zoals vermeldt is de Flex 2 volledig waterdicht. Bij het zwemmen worden het aantal baantjes en zwemslagen bijgehouden.

De Flex 2 zou het vijf dagen kunnen uithouden op één oplaadbeurt.

Fitbit app en prijzen

Goed om weten is dat de Fitbit app voortaan ook overweg kan met meer dan één Fitbit-apparaat, zodat je kan wisselen tussen je Charge 2 voor overdag en de Flex 2 als je gaat zwemmen.

De modellen komen ten laatste in oktober uit in Europa. De Flex 2 kost 99,95 euro; de Charge 2 gaat 159,95 euro kosten.

[gap height=”40″]

Overzicht van activiteitstrackers

Reageer