Exterus heeft naar aanleiding van de Light + Building-beurs enkele nieuwe armaturen voorgesteld. Bij de Flatboy en Mini Tube Track staat comfortabel dimmen centraal.

Zelfs in een wereld van slimme lampen, is een dimbare lamp nog altijd de beste keuze voor wie een gezellige sfeer wilt creëren. De Flatboy en de Mini Tube zijn allebei dimbaar en richten zich grotendeels op de residentiële markt.

Flatboy

De Flatboy is een vierkante reeks die momenteel bestaat uit vier varianten: met 1, 2 of 4 lichtbronnen. De armatuur is een opbouwtoestel en zal dus een beetje uit je plafond steken, maar de opbouwhoogte is amper 35mm dus echt storen zal dit niet doen.

De Flatboy is dimbaar met alle gangbare dimmers en heeft een leuke extra functie: de Warm On Dim-functie. Hierbij krijgen de led-lampjes een kleurtemperatuur van 2200 K bij minimumsterkte en 3000 K bij vol vermogen.

Flatboy-4-bewerkt-(1)

Mini Tube Track

De Mini Tube Track is een fijne tracklight met een diameter van 60 mm en is ontworpen op de nieuwste miniatuurtrack met laag voltage en dimming on track. De adapter is helemaal verzonken in het profiel, waardoor je een meer strakke look krijgt.

De armatuur moet een flickervrij licht bieden en ook een stabiele dimming tot 1% als resultaat krijgen. Je kan dus eigenlijk zo goed als volledig donker gaan.

De Mini Tube komt in verschillende versies: met CRI van 80 of van +95 voor high-end toepassingen of museums, telkens in 1300 lm. Binnenkort komt Exterus ook met de Tube X Track op de proppen, die een lichtoutput tot 2000 lumen moet bieden.

Bluetooth

Exterus zit bovendien niet stil: later dit jaar wil het deze armaturen gaan uitrusten met Bluetooth-ondersteuning, waardoor je draadloos kan gaan dimmen. Dit is vooral voor retailprojecten, waarbij de on-board beacon technologie door middel van lichtplannen moet helpen bij het shoppen en winkelen.

 

Reageer