De halogeenlamp is omwille van zijn natuurlijke lichtverspreiding een populaire lamp, maar is jammer genoeg niet meteen de meest energiezuinige oplossing. Led is dat natuurlijk wel, en dankzij de nieuwe Hybrid Reflector krijg je met de Megaman-leds het beste van beide werelden.

Led wordt bij steeds meer mensen de belangrijkste verlichtingsoptie, en die trend zal zich de komende jaren enkel maar doorzetten. De manier van verlichten is echter een belangrijk punt van kritiek geweest, en is dat nog steeds. Licht van een led-lamp is de laatste jaren een pak natuurlijker geworden, maar geeft nog altijd niet hetzelfde zachte eindresultaat als bijvoorbeeld halogeen.

Megaman wil daar met de Hybrid Reflector verandering in brengen. De techniek zorgt kort gezegd voor een betere verdeling van het licht in de lamp. Dit wordt gerealiseerd door een mix van de gefacetteerde lampreflector met een betere interne reflectie van het optische systeem.

De nieuwe reflector heeft bovendien geen grote gevolgen voor het door velen geliefde design: de HYBRIDE LED PAR16 (zoals de lamp gaat heten) lijkt sterk op de PAR16 Reflector-halogeenlamp.

De HYBRIDE LED PAR16 wordt verdeeld door LightPlus en komt in verschillende configuraties naar onze winkels: in 7W dimbaar en 4W niet dimbaar, en dat telkens met 24° en 35°. Ook qua kleurtemperatuur heb je keuze tussen 2800 K en 4000 K. De lampen liggen deze zomer in de winkelrekken.

 

Reageer