In de loop van april zal de eerste Ultra HD Blu-ray-speler van Samsung in de winkelrekken liggen. De prijs van de UBD-K8500 bedraagt 499 euro. Dat werd bekend gemaakt tijdens het Europese Forum van Samsung in Monaco.

Niet min dus, maar al bij al te verwachten bij de introductie van een nieuwe technologie. De speler kan overweg met HDR (High Dynamic Range) en biedt 10-bit ondersteuning. HDR vormt samen met Ultra HD de nieuwe heilige graal voor de AV-fabrikanten.

HDR geeft het contrast en de kleuren een stevige boost, en is één van de hoofdredenen om van een Full HD televisie over te stappen naar een Ultra HD tv. De UBD-K8500 geeft vier keer de resolutie en 64 keer meer detail in kleur weer dan conventionele Blu-ray spelers. Tenminste als die gekoppeld is aan bijvoorbeeld de nieuwste Samsung S-UHD tv met Quantum dot display.

De Ultra HD Blu-ray-speler heeft een slank en gebogen design en is afgewerkt in het zwart.

De UBD-K8500 is verder voorzien van Samsung’s Multiroom Link, Smart Hub en WiFi. Ook een USB-aansluiting en optische audio zijn van de partij. Naast Ultra HD Blu-ray-films speelt hij ook gewone Blu-ray-schijfjes in Full HD af. De ingebouwde upscaling-technologie verbetert de beeldkwaliteit van standaard Blu-ray’s en dvd’s.

Kopers krijgen trouwens bij de UBD-K8500 een Ultra HD schijfje van de film The Martian, die al gauw een winkelprijs van 40 euro vertegenwoordigt. Ook nog 9 andere films van 21th Century Fox zullen bij lancering beschikbaar zijn in België en Nederland.

 

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer