Loewe Bild 7

Televisiefabrikant Loewe lanceert in september zijn eerste OLED-televisie, de Bild 7. De Ultra HD-televisie biedt ondersteuning voor HDR 10 en op een later moment ook Dolby Vision.

De Bild 7, dat Loewe’s vlaggenschip wordt, zal beschikbaar zijn in schermformaten 55-inch en 65-inch. Het OLED-paneel dat Loewe gebruikt is afkomstig uit de fabriek van LG.

Het display van de minimalistische Bild 7 is slechts 7mm dik. Kabels en aansluitingen zitten achteraan mooi weggewerkt achter een afdekkap van een hoogwaardige stof, zodat de tv ook vrij in een grotere ruimte kan worden geplaatst.

De Loewe Bild 7 is op het vlak van beeldschermtechnologie toekomstbestendig want het kan naast HDR 10 tevens overweg met Dolby Vision HDR. Deze laatste high dynamic range standaard wordt nog lang niet door alle televisiefabrikanten ondersteund. De Bild 7 krijgt ook het UDH Premium certificaat.

Soundbar verdwijnt uit zicht

De televisie bevat meteen ook een ingebouwde soundbar, die volgens Loewe de beste is die ze ooit gemaakt hebben. De zes ingebouwde drivers produceren een vermogen van liefst 120W. De soundbar verdwijnt trouwens uit het zicht als de tv is uitgeschakeld: het gemotoriseerde scherm schuift dan over de soundbar heen.

Door de ingebouwde processing van Dolby en DTS signalen kan de tv ook functioneren als deel van een grotere cinemaset met de actieve speakers van Loewe. Er kan ook draadloos muziek gestreamd worden naar de soundbar via Bluetooth.

In het chassis onderaan zit  een harde schijf van 1 terabyte weggestopt waarmee programma’s kunnen worden opgenomen van de geïntegreerde Freeview HD-tuner.

Geciteerde richtprijzen zijn respectievelijk € 4990 en € 6990.

[gap height=”40″]

Klik hier om producten in te laden

Reageer