Dat de smartwatches het einde van de fitnesstracker zouden betekenen, weerlegt deze Charge 2 volledig als meest verkochte armband van Fitbit. Deze activiteitstracker met 24/7 hartslagmeting, slaapdiagnose en SmartTrack (herkent automatisch jouw sport), richt je fitness-leven helemaal in. Een ideale partner in het streven naar een betere gezondheid. Meer dan beweging en slaap meten kan hij niet, maar dat is net wat de gebruiker wenst.

Het opladen kost een paar uur, en gaat afhankelijk van je aantal stappen zo’n 3 a 5 dagen mee. De installatie is een fluitje van een cent. Bluetooth-koppelingen gaan automatisch, zowel op de iPhone als met Android. Nadat je de Charge hebt gekoppeld kun je op de instellingenpagina van de app opties instellen zoals je leeftijd, lengte, gewicht en of je links- of rechtshandig bent. In een andere sectie kun je kiezen welke gegevens je op het display wilt zien, en of je een herinnering wilt ontvangen. Je kunt eveneens je paslengte voor lopen en rennen aanpassen, handig als je zonder de GPS-functie loopt.

Met de knop aan de zijkant scroll je door de zes hoofdfuncties: tijdweergave, hartslag, sporten, ademoefeningen, stopwatch en wekkers. Leuke gimmick aan deze Charge is dat je badges kan verdienen en Fitbit introduceert met de Charge 2 ook ‚Adventures’: virtuele natuurwandelingen waarbij je door stappen te zetten verder komt op het pad en telkens een fraai uitzicht verdient. Of hoe de Charge 2 schouderklopjes geeft.

De Charge 2 is ‘water-resistant’, maar Fitbit raadt af om ermee te douchen en te zwemmen.

Klik hier om producten in te laden

Reageer