Denon lanceert een surroundreceiver die wel eens erg goed onthaald zou kunnen worden. De AVR-X3600H kan overweg met 9.2-kanaals geluid, en beschikt over het nieuwe Dolby Atmos Height Virtualization, HDMI eARC en Auto Low Latency Mode (ALLM).

Ook is de receiver IMAX Enhanced. Dat is een nieuw label of certificaat dat de IMAX bioscoopbeleving ook naar de woonkamer tracht te brengen. Beeld en geluid worden zo geoptimaliseerd dat ze de bioscoopversie van de film kunnen benaderen. Of dit een toegevoegde waarde is valt nog af te wachten.

De negen ingebouwde versterkers trekken elk maximaal 180 watt. In de praktijk garandeert Denon 73,5 watt als er vijf kanalen worden aangedreven.

Wie wenst kan door de verwerking van 11.2-kanaals geluid ook een externe versterker aansluiten en zo tot maximaal een 7.2.4-opstelling komen. Beschik je dus over een oudere, maar nog uitstekende versterker, dan lijkt de AVR-X3600H een mooie oplossing om die verder te kunnen gebruiken.

De 3D-audioformaten Dolby Atmos, DTS:X, DTS Virtual:X en het nieuwe Dolby Atmos Height Virtualization (via een latere update) worden allemaal ondersteund.

Qua beeld is er ondersteuning voor de doorgave van 4K met HDR10 en Dolby Vision. De acht HDMI 2.0-ingangen kunnen allen overweg met HDR10 en Dolby Vision, en ondersteunen HDCP 2.3.

Tot slot kan de receiver worden bediend met de stem dankzij de ondersteuning van Google Assistant en Apple’s Siri.

Met een prijskaartje van 1199 euro nestelt de AVR-X3600H zich in het vaarwater van de uitstekende AVR-X4500H, die vorig jaar werd gelanceerd. Dat model is iets krachtiger en bevat Auro 3D processing.

Reageer