Sony Xperia Z4 tablet

Sony heeft de nieuwe telg in zijn 10 inch tabletreeks voorgesteld: de Xperia Z4 Tablet is slechts 6,1 mm dik, weegt amper 392 gram en krijgt een scherm met 2560 x 1600-resolutie.

Het is jaarlijkse gewoonte geworden dat Sony aan het begin van het jaar een nieuwe 10 inch tablet voorstelt en dat is dit jaar niet anders. Op het Mobile World Congress toonde het de Xperia Z4 Tablet aan het grote publiek. Sony bouwt mooi door op wat het de laatste jaren zo goed deed en de drie sleutelwoorden zijn nog steeds ‘dun, licht en waterdicht’.

De Z4 Tablet doet alles wat je vorig jaar bij de Z2 Tablet vond, maar dan eigenlijk nog een stapje beter. “Wat is er dan gebeurd met de Z3 Tablet”, vraag je je misschien af? Die lanceerde Sony op de IFA-beurs in een compacte, 8 inch vorm. Het is dan ook logischer om de Z4 Tablet te gaan vergelijken met de Z2 Tablet.

Qua schermgrootte is er dus niets veranderd, maar de resolutie werd wel met één smak verhoogd van een Full HD-resolutie naar 2K (2560 x 1600 pixels). Hiermee wordt geluisterd naar de feedback, die ook wij gaven, dat het aantal beeldpunten best de hoogte in mocht. Goed opgelet van Sony, dus.

Ook de randen rond het scherm zijn iets kleiner dan bij de Z2 Tablet, wat enkel maar voor een aangenamere ervaring kan zorgen. Het toestel blijft ook waterdicht, maar de microUSB-poort komt dit keer zonder plastic flapje en is zelfs zonder bedekking waterdicht.

Sony Xperia Z4 tablet

Radarwerk

Onder de motorkap vind je een Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor, 3 GB RAM, Android 5.0 (Lollipop), 32 GB opslaggeheugen en een indrukwekkende 6000 mAh-accu.

Qua camerawerk doet het toestel het met een 8- en 5 megapixelcamera.

Optioneel Bluetooth-toetsenbord

Sony verraste enigszins door voor de Xperia Z4 Tablet ook een optioneel toetsenbord voor te stellen. De keyboard komt met enkele specifieke Android-toetsen en wil hiermee de zakelijke gebruiker aanspreken.

De prijsinformatie van de Z4 Tablet of het toetsenbord werden nog niet bekendgemaakt. Verwacht het toestel ergens in juni in de winkelrekken.

Ontdek de hele Sony Xperia familie

Klik hier om producten in te laden

Reageer