Dali omzeilt op een handige manier de Dolby Atmos-vereisten en heeft met de Alteco een universele luidspreker in huis die ook de hoogtekanalen in een surroundmix perfect weergeeft.

Dali wilde niet alleen een luidspreker ontwikkelen die inzetbaar is als hoogteluidspreker maar ook als een traditionele stereoluidspreker kan gebruikt worden.

Leestip: Wat is Dolby Atmos?

Dali Alteco is flexibel inzetbaar

De Alteco C-1 levert hoogte-informatie bij Dolby Atmos, DTS-X en Auro-3D films in een surround opstelling. Bovendien kan je hem op verschillende manieren in een kamer plaatsen.

Enerzijds door hem bovenop de voor- of achterluidsprekers te plaatsen waarbij het plafond als reflector wordt gebruikt.

Anderzijds kan de Alteco ook de plaats innemen van traditionele voor-luidsprekers door hem hoog tegen de voorste muur te plaatsen, of horizontaal tegen de zijmuur.

Dali Alteco luidspreker

De Alteco C-1 kan die hoogte-informatie reproduceren zónder de speciale filtering die wordt gebruikt om het effect van HRTF-technologie (Head Related Transfer Function) te versterken, een technologie die Dolby verplicht in de certificatie van Dolby Atmos-luidsprekers. In plaats daarvan vertrouwt de Alteco uitsluitend op de hoogte-processing die in de surroundversterker plaatsvindt wanneer die modus wordt gekozen.

De speaker heeft een speciale schakelaar waarbij je de afstralende geluidsmodus kan kiezen. Zo verlaagt de naar beneden afstralende geluidsmodus de richting van het afgestraalde geluid met 25 graden.

Klik hier om producten in te laden

Reageer