Met One is Comelit er in geslaagd een zeer vernuftige bediening voor de slimme woning te ontwerpen. Die bovendien met zijn dikte van slechts 8 mm en diverse hoogglans afwerkingen in elk interieur past.

Volgens ons zal deze One dan ook moeiteloos de tand des tijds doorstaan. De minimalistische uitstraling, zonder opzichtige knoppen of scherm maar met subtiele leds achter het bedieningsoppervlak, zit daar zeker voor iets tussen. Die leds passen hun helderheid trouwens automatisch aan het omgevingslicht aan.

Design

Doordat de zijkant van de schakelaar is afgewerkt in een spiegelend metaal, reflecteert het steeds de kleur van de muur of een andere achtergrond. Een klein detail waarover goed is nagedacht door het Italiaanse designteam van Comelit.

One is er in 11 verschillende afwerkingen: wit, zwart, zilvergrijs, parelgrijs, lichtblauw, ivoor, grafiet, bordeaux, lichtbruin, mintgroen en Engels groen. Om ook de stopcontacten in jouw woning een uniforme uitstraling te geven, voorziet Comelit bijpassende afdekplaten.

Bediening

Nu wat meer over de bediening zelf. De verschillende pagina’s – het zijn er maximaal 3 – doorblader je met een veegbeweging (swipe), bekend van de smartphone en tablet. Elke pagina huisvest verschillende functies, zoals knoppen voor het inschakelen of het dimmen van de verlichting, het bedieningen van rolluiken of zonwering, het instellen van de temperatuur of het activeren van een sfeer.

RGB-licht

Knap is de mogelijkheid om de kleur van RGB-ledverlichting aan te passen middels een kleurenwieltje met leds in verschillende kleuren. We konden even de test doen op Batibouw: de verlichting reageert erg snel op onze vingers.

Doordat er ook een temperatuursensor zit ingebouwd in de One, beschikt de ruimte waar de schakelaar is geplaatst meteen over een eigen thermostaat. One werkt samen met het SimpleHome-systeem van Comelit.

Batibouw kreeg trouwens de wereldprimeur van de Comelit One. Het goede nieuws is dat de Comelit One meteen beschikbaar is.

Reageer