Xiaomi Mi Note

Met de Mi Note en de Mi Note Pro wil Xiaomi rechtstreeks de concurrentie aangaan met de high-end toestellen van gevestigde fabrikanten. De toestellen zijn met respectievelijk 315 en 450 euro erg strak geprijsd.

De Chinese smartphonemarkt maakt een opmerkelijke groei door. Vooral Huawei is helemaal doorgebroken, maar ook ZTE, One Plus en Xiaomi stellen steeds betere toestellen voor.

Die laatste heeft nu twee nieuwe smartphones voorgesteld die zich qua specificaties alvast tussen de toptoestellen van de concurrentie nestelen.

Xiaomi Mi Note

De Mi Note is de goedkoopste van de twee en zou omgerekend zo’n 315 euro moeten gaan kosten. Daarvoor krijg je best heel wat terug: een 5,7 inh Full HD-scherm met een ‘2,5D-gebogen glas vooraan een een 3D-gebogen glas aan de achterzijde’. Zowel de achter- als de voorzijde bestaat dus uit een glasplaat, maar voor de stevigheid werd Corning Gorilla Glass 3 voorzien. Het scherm komt daarbovenop met Adaptive Dynamic Contrast en bevat een speciale modus die vermoeidheid van de ogen moet tegengaan.

Onder de motorkap vind je een Snapdragon 801-processor, 3 GB RAM-geheugen, 4G-ondersteuning en een 3000 mAh-batterij. Qua opslaggeheugen krijg je de keuze tussen een model met 16 GB of 64 GB. Het toestel komt ook met een 13 megapixelcamera met Sony-techniek aan de achterzijde en een 4 megapixelcamera vooraan.

Ook op vlak van design moet de Mi Note niet onderdoen voor de concurrentie: met zijn 6,95 mm dikte en bezels van slechts 3 mm breed is het toestel ook op dit vlak helemaal mee.

Xiaomi Mi Note Pro

De Pro-versie van de Mi Note biedt uiteraard enkel andere specificaties. Zo krijg je dit keer 4 GB werkgeheugen, standaard 64 GB opslaggeheugen en een Snapdragon 810-chip. Ook het scherm biedt meer pixels: 2560 x 1440. Er is ook ondersteuning voor 4G LTE categorie 9, waardoor je in theorie snelheden tot 450 Mbps moet halen.

Of de Xiaomi-smartphones ook naar onze contreien komen, is nog niet bekend. De Mi Note moet omgerekend 315 euro (16 GB) of 450 euro (64 GB) kosten. De Mi Note Pro zou eveneens een prijskaartje van 450 euro krijgen.

Xiaomi Mi Note Pro

Reageer