CES stond dit jaar voor een groot deel in het teken van drones. Wij zetten voor jou de leukste eens op een rij.
Ehang 184
Over de Ehang 184 berichtten we al, en de Ehang 184 is met voorsprong de meest in het oog springende drone van CES 2016. Het is het enige toestel waarin je zelf kan plaatsnemen en logischerwijze is het ook meteen de grootste drone die de revue passeerde. Krijgen we binnenkort meer bemande drones te zien, dan zal deze Ehang 184 alvast de grondlegger geweest zijn.
Lily
De Lily werd eigenlijk al een tijdje geleden voorgesteld, maar ook op CES werd het toestel meteen een van de meest spraakmakende drones. Het toestel wist zelfs een CES 2016 Innovation Award in de wacht te slepen. De gemakkelijke bediening, de waterdichtheid en de coole filmfuncties maken de Lily echt een heel leuk toestel. Early backers krijgen hun toestel al in februari, de rest zal nog even langer moeten wachten.
Parrot Disco
Parrot is een van de gevestigde waarden in de dronewereld en met de Disco heeft het een wel heel opvallend toestel klaar. Deze drone heeft immers vleugels en ziet er dus meer uit als een vliegtuig. Een achterste propeller zorgt voor de aandrijving.
Dankzij zijn bouw is de Disco een echte snelheidsduivel: het apparaat haalt snelheden tot 80 km/h. De batterij moet voor zo’n 45 minuten airtime zorgen. Net zoals bij de Lily hoef je de drone enkel maar in de lucht te gooien om ermee aan de slag te gaan. Het toestel wordt ‘ergens in 2016’ verwacht.
DJI Phantom 3 4K
Het Japanse DJI heeft een nieuwe versie van zijn Phantom gelanceerd en voor het eerst een drone met 4K-camera getoond die bovendien onder de 1000 dollar blijft. Het gebruik van wifi laat video- en datatransfers toe tot een afstand van 1,2 kilometer. Eén oplaadbeurt moet goed zijn voor 25 minuten vliegplezier.
Yuneec Typhoon H
De Typhoon H van Yuneec kan je gerust redelijk uniek noemen. In plaats van de gebruikelijke vier rotoren, heeft het toestel er zes. Volgens de makers biedt dit systeem extra stabiliteit mocht er een of meerdere rotoren uitvallen. Dankzij ‘ultrasonic proximity detection’ kan het automatisch grote obstakels ontwijken. Ook aanwezig: een intrekbaar landingsgestel en een camera die 360° kan draaien.
Byrobot Petrone Drone
De Petrone Drone heeft een redelijk herkenbaar design en ziet er eigenlijk als een standaard ‘speelgoeddrone’ uit. Dat zijn ze in se ook, ware het niet dat ze uitgerust zijn met infraroodtransmitters en -receivers, waardoor twee of meerdere Petrones naar elkaar kunnen ‘schieten’ en je dus spelletjes kan spelen. Bovendien kan je de drone ook uitrusten met wielen dankzij de Driving Kit. Eentje voor de speelvogels!
Fleye
De Fleye is een wel heel aparte drone: je ziet immers geen rotoren draaien, want die zitten in het midden van het toestel verstopt achter een stevige omkadering. Dit zorgt niet enkel voor een leuk design (de Fleye lijkt gewoon te zweven), maar maakt het apparaat meteen ook zowat de veiligste drone ter wereld. Het is zelfs zo dat je de drone gewoon van je kan wegduwen als die in jouw weg hangt en door hem tijdens de vlucht vast te nemen en ondersteboven te draaien kan je hem uitschakelen.
Bovendien is de Fleye van Belgische makelij! CEO Laurent Eschenauer en CTO Dimitri Arendt zijn Walen en vertegenwoordigden ons land op CES. Meer info over de Fleye vind je op Kickstarter.
Reageer