Door middel van een unieke clip-on wil Sony het mogelijk maken om van elke (zonne)bril een slimme bril te maken. In het opzetstuk zit al het rekenwerk en een OLED-microscherm verwerkt.

Het is al een tijdje stil rond Google Glass en andere slimme brillen. Voorlopig breekt de techniek, mede door de hoge kostprijs en de privacydiscussie, nog niet echt door. Toch blijven verschillende fabrikanten experimenteren met het concept van een slimme bril. Ook Sony komt nu met een nieuwe versie van smart glasses.

Het idee van Sony gaat echter breder dan een aparte slimme bril: het stelt een opzetstuk voor dat je op een gewone bril kan plaatsen, waardoor die plots ‘slim’ wordt. Het toestel komt met een ARM Cortex A7-processor aan boord, die rekenkracht voorziet voor het 640 x 400 OLED-microscherm.

Het stuk zou heel gemakkelijk te bevestigen en los te koppelen moeten zijn, zodat je het snel kan gebruiken wanneer je het nodig hebt en wegstoppen wanneer dat niet het geval is. Het apparaat wordt op de CES-beurs voor het eerst aan het grote publiek getoond.

Reageer