De high-end fabrikant heeft zijn nieuwe gamma voorgesteld en bouwt duidelijk voort op de eerste productlijn, maar brengt uiteraard wel verbeteringen aan.

Stilstaan is uiteraard achteruitgaan, zo weten ze ook bij Bluesound. Met een opvolger voor het originele multiroomsysteem heeft het geluisterd naar de feedback van gebruikers om het systeem gebruiksvriendelijker en uitgebreider te maken.

Node 2

De Node 2 mag dan wel de logische opvolger van de Node zijn, toch zou je het op het eerste gezicht niet zeggen. Het toestel werd volledig geredesigned en ziet er subtieler en platter uit. Het toestel kan je zien als streamer die je op een hele resem toestellen kan aansluiten.

Net als zijn voorganger beschikt het toestel over heel wat aansluitingen: analoge stereo, gigabit ethernet, optische digitale uitgang en een 3,5 mm stereo hoofdtelefoonuitgang. Daar zijn nu ook een coaxiale digitale uitgang, een analoge subwoofer-uitgang, een gecombineerde 3,5 mm analoge/optische digitale ingang én een 3,5 mm-ingang voor een IR-receiver.

Ook nieuw is de IR Remote Learning-functie, waardoor de Node 2 commando’s van een bepaalde afstandsbediening kan leren begrijpen.

De Node 2 kreeg ook een upgrade qua radarwerk: het toestel is nu voorzien van een snelle 1 GHz-processor. Ook nieuw is het touch-bedieningsscherm bovenaan. Een simpele druk op de ‘play’-toets is hierdoor voldoende om jouw muziek te doen afspelen. Ook kan je via apt-x-Bluetooth rechtstreeks gaan streamen.

De Node 2 wordt geleverd in zwart en wit en heeft een adviesprijs van 549 euro.

PowerNode 2

De PowerNode 2 is gelijkaardig aan de Node 2, maar bevat een ingebouwde versterker. Het biedt een 3,5 mm hooftelefoonuitgang, een subwooferuitgang, een gigabit ethernetaansluiting en een paar luidsprekerklemmen. Nieuw zijn een gecombineerde 3,5 mm analoge/optische digitale ingang en een 3,5 mm ingang voor een IR-receiver. Ook IR Remote Learning is voorzien.

Ook inwendig zijn er enkele dingen gewijzigd. Ingebouwd vind je de HybridDigital versterkertechnologie, die een groter dynamisch vermogen heeft en meer stroom kan leveren. De PowerNode 2 kan daardoor met zijn 2 x 60 Watt aan 8 Ohm zowat elke speaker aansturen.

Het toestel biedt dezelfde processorunit als de Node 2, wat voor een betere reactiesnelheid moet zorgen. Ook de PowerNode 2 heeft een bedieningsscherm aan de bovenzijde en apt-x-Bluetooth.

De PowerNode komt in het zwart en wit en gaat 899 euro kosten.

Pulse Mini

De Pulse Mini is een beetje een buitenbeentje in het gamma en is niet per se de opvolger van de Pulse, maar wel een meer compacte versie van het apparaat. Je kan de Pulse Mini het best zien als een kwalitatieve audiostreamer, die je ook nog eens kan gaan gebruiken in een stereopairing-opzet en als soundbar voor je televisie.

Het toestel is uitgerust met een dievoudige digitale versterker van 60 Watt, een 1 GHz-processor om hi-res audio af te kunnen spelen.

De Pulse Mini wordt geleverd in zwart en wit met een adviesprijs van 599 euro.

Vault 2

De Vault is een combinatie van ripper, server en streamer. Nieuw op de Vault 2 is het bedieningsscherm bovenaan, alsook een hoofdtelefoonuitgang aan de voorzijde. Ook hier zijn de analoge stereo-, gigabit ethernet- en een optische digitale uitgang aan de achterzijde voorzien, net als een coaxiale digitale uitgang, een gecombineerde 3,5 mm analoge/optische ingang en een 3,5 mm poort voor een IR-receiver aanwezig. Ook de Vault 2 is uitgerust met de IR Remote Learning-functie.

Onder de motorkap vind je dezelfde 1 GHz-processor om alle rekenwerk in goede banen te leiden. De Vault 2 ligt in de winkels voor 1299 euro.

Klik hier om producten in te laden

Reageer