Elke maand zetten we de beste of meest opmerkelijke Blu-ray release van de maand in de kijker. Deze allereerste keer geven we meteen plankgas met Fast & Furious 7.

Toen Fast & Furious 7 in de bioscoop verscheen, ging het voor één keer niet enkel om de snelle wagens, spetterende actie of spannende races. Het was voor de fans van de filmreeks vooral een afscheid van Paul Walker, die op 30 november 2013 overleed bij een auto-ongeluk.

De filmrelease werd daardoor met een jaar uitgesteld, verscheen in het voorjaar van 2015 in de bioscoopzalen en werd een groot succes. Oudgediende Walker, die al sinds het begin deel uitmaakt van de Fast & Furious-franchise, wordt in deze zevende film vergezeld door mederoutinier Vin Diesel, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Jordanna Brewster, Tyrese Gibson, Dwayne Johnson en Kurt Russel.

Fast & Furious 7 brengt een plot die perfect in het genre thuishoort: de drie protagonisten (Diesel, Walker en Johnson) worden opgejaagd door een huurmoordenaar met een militair verleden (Statham), die wraak wil nemen voor zijn broer. Plaatsnemen aan het stuur van hun wagens wordt de enige manier om te overleven. Het resultaat? Flitsende achtervolgingen, veel adrenaline en actiescènes die van jouw scherm spetteren.

Regie: James Wan
Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Jordanna Brewster, Tyrese Gibson, Dwayne Johnson, Kurt RussellRelease: 12/08/2015
Distributeur: Universal Pictures Benelux
Speelduur: 137 min
2.40:1 – 1080p
Engels DTS-HD Master Audio 7.1
Frans DTS-Surround 5.1
Ondertiteling: Engels voor doven en slechthorenden, Frans, Nederlands, Duits

Reageer