Rotel RB-1590

De 15 Series wordt uitgebreid met een voorversterker, eindversterker en een netwerktuner. Hiermee blijft Rotel inzetten op een kwalitatief geluid aan een sterke prijs.

De RB-1590 is een stereo eindversterker met vermogen van 350W per kanaal. Rotel realiseert dit dankzij een dubbele mono-blokconstructie.

Voor de kenners: elk kanaal maakt gebruik van een zware ringkerntransformator, volledig ontworpen door Rotel, aangevuld met slit-foil condensators met in totaal 40.000 micro Fd en vier BHC-condensators. Voor de niet-kenners: het geluid dat deze versterker brengt moet heel sterk, maar toch verfijnd zijn. Het toestel komt op de markt aan een adviesprijs van 3000 euro.

Als partner voor de RB-1590 komt Rotel met de RC-1590 stereo voorversterker op de proppen. Die moet een betere, meer dynamische weergave van de lage tonen bieden.

Dubbele ringkerntransformatoren isoleren de analoge en digitale signalen, terwijl de inputs (zowel digitaal als analoog) specifiek ontworpen zijn voor maximale prestaties en zich dan ook compleet gescheiden van de behuizing van het toestel bevinden. De digitale inputs bevatten een kwalitatieve 32-bits/768 kHZ ASAHI KASEI DA-converter. Het apparaat gaat 1750 euro kosten.

De RT-1570, ten slotte, is een netwerkspeler die meer is dan enkel een FM- en DAB+-tuner. Het toestel dient ook als netwerkstreamer met 24 bits/96 kHz reproductie en ondersteuning voor de meeste moderne codecs (inclusief lossless en hi-res codecs als FLAC en AIFF). Ook internetradio kan afgespeeld worden, net als streamingdiensten en mediaservers.

Het toestel werkt met afzonderlijke spoelen voor vier onafhankelijke interne stroomvoorzieningen: twee voor de DAC’s, een voor het filter en een voor andere circuits, zoals CPU en het display. Voor de RT-1570 betaal je 1000 euro.

Reageer