Bang & Olufsen presenteert Beosound Balance, de krachtige luidspreker voor thuis. Deze bijzondere luidspreker is gemaakt met een passie voor muziek, design en vakmanschap en geïnspireerd op interieurobjecten. Zo wordt thuis muziek luisteren en films kijken door Bang & Olufsen op geheel eigen wijze vormgegeven: een silhouet met zachte rondingen gemaakt van materialen die doorgaans alleen aan meubilair zijn voorbehouden, zoals eikenhout en gebreid textiel. De innovatieve gebruikersinterface verstopt zich wanneer het apparaat niet in gebruik is en de zeven speaker drivers zijn zorgvuldig geplaatst en voorzien van technologie die stralen vormt, zodat de gebruiker kan kiezen tussen krachtig geluid dat de kamer vult en gericht geluid voor een precieze, overweldigende muziekervaring.

Beosound Balance is ontworpen in samenwerking met Benjamin Hubert van de Britse designstudio LAYER, in de eerste plaats als luidspreker die het interieur verfraait en op een plank kan worden gezet terwijl er toch fantastisch geluid wordt geproduceerd in grote leefruimten. Met materialen die de technologie een zachtere uitstraling geven en mooi passen bij hoogwaardig meubilair, staat Beosound Balance op een massieve eikenhouten basis die de luidspreker visueel aardt met daarop een cilindrische vorm gehuld in naadloos gebreid textiel, die van alle kanten mooi is. Hierdoor nodigt Beosound Balance uit tot aanraken.

Als interieurobject is Beosound Balance voorzien van een verborgen touch interface om de luidspreker handmatig te bedienen. Wanneer men de luidspreker nadert, licht de interface op met behulp van light-trough aluminiumtechnologie. Zo wordt de gebruiker uitgenodigd tot interactie met de luidspreker. Veeg over de bovenplaat om het volume te bedienen of raak de pictogrammen aan om een ander muziekstuk op te zetten, de muziek te pauzeren of een vooraf geselecteerde luisterervaring op te zetten. De interface wordt gedimd wanneer de gebruiker wegloopt, zodat alleen het aluminium oppervlak zichtbaar is.

Een luidspreker gebaseerd op doeltreffende technologie

Als voorloper op het gebied van luidsprekers voor het interieur is Bang & Olufsen compromisloos gebleven in de gebruikte technologie. Beosound Balance is voorzien van zeven uniek geconfigureerde speaker drivers met twee tegenover elkaar gezette woofers voor een krachtig basgeluid. Hierbij worden trillingen waarvan de buren last zouden kunnen hebben, geneutraliseerd. Beosound Balance biedt daarnaast een innovatieve en flexibele akoestische ervaring op basis van twee geluidsstanden: een omnidirectionele stand voor een uniforme geluidservaring rondom de luidspreker en een stand die een nauwkeurig gerichte en unieke omgevingservaring biedt. Beide technologieën zijn ontleend aan de Bang & Olufsen Beolab luidsprekers, het paradepaardje van het merk.

Beosound Balance Natural Oak €2000

Actieve ruimtecompensatie garandeert het signature Bang & Olufsen geluid op maat

Wanneer u Beosound Balance voor het eerst installeert, leidt de luidspreker u door de actieve ruimtecompensatietechnologie. Zo kan de luidspreker uw kamer analyseren met een interne microfoon, waarbij een aantal door de gebruiker gedefinieerde filters worden gecreëerd die geluidsweerkaatsing in uw woning compenseren. Beosound Balance gebruikt laagfrequent geluid om de ruimte te analyseren. Het resultaat: een perfect afgestemd geluid zoals we gewend zijn van B&O.

Beosound Balance Black Oak €2000

Multiroom functionaliteit en stembediening

Beosound Balance is een multiroom luidspreker die Google Chromecast, Apple Airplay2 en Spotify Connect ondersteunt. De belangrijkste voice assistants zijn al ingebouwd: The Google Assistant en Amazon Alexa. U kunt dus muziek afspelen, op de hoogte blijven van het nieuws en nog veel meer, dat alles volledig handsfree wanneer wifi is ingeschakeld.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Beosound Balance ligt in de winkel voor EUR 2.000,- in de kleuren Natural Oak en Black Oak. De luidspreker is online, bij een selecte groep geautoriseerde retailers en in de Bang & Olufsen winkels verkrijgbaar.

Reageer