Het bedrijf brengt zijn tweede smartwatch uit en focust zich op een betere batterij, meer doordachte bediening en meer personalistatiefuncties.

Vorig jaar stelde Asus met de ZenWatch zijn eerste smartwatch voor, en nu komt het met een update. De ZenWatch 2 ziet er in grote lijnen hetzelfde uit als zijn voorganger, maar komt met enkele, eerder subtiele, verbeteringen.

Zo krijgt de ZenWatch 2 een fysieke knop aan de zijkant, waarmee je het toestel kan aan- en uitzetten. Asus koos ook voor een magnetische oplaadconnector, waardoor de herlaadbeurten een pak trager moeten worden.

De ZenWatch 2 komt bovendien in twee groottes: een met een 49 mm grote body (met een wisselbaar bandje van 22 mm) of met een van 45 mm en een bandje van 18 mm. Beide opties zijn gemaakt van roestvrij staal. Voor het toestel kan je ook kiezen tussen verschillende casekleuren: zilver, gunmetal of rose gold. Met nog eens verschillende kleuropties voor het bandje krijg je in totaal 18 mogelijke combinaties qua materialen en kleuren voor de ZenWatch 2. Via een samenwerking met Swarovski biedt Asus ook een lederen bandje met kleine edelsteentjes in verwerkt.

Verder vind je ook een AMOLED-scherm met Gorilla Glass 3-bescherming terug. Qua software doet het toestel het met Andoid Wear. Creatieve geesten kunnen ook zelf aan de slag en hun eigen watchfaces maken. Ook Asus’ eigen Remote Camera App kreeg een update, waardoor je nu de viewfinder van jouw Android-smartphone op de smartwatch te zien krijgt. Je kan ook gaan in- en uitzoomen en wisselen tussen de voorste en achterste camera.

Wanneer de ZenWatch 2 precies naar onze markt komt en hoeveel hij gaat kosten, werd nog niet bekendgemaakt. Op de IFA-beurs in september komen we vast en zeker meer te weten.

Reageer