smartwatch Apple Watch

De smartwatch zal vanaf april 2015 in de winkelrekken liggen, zo heeft Apple-CEO Tim Cook bevestigd. Een precieze prijszetting is er nog niet, maar het bedrijf houdt vast aan een prijs vanaf 349 dollar.

De voorstelling van de Apple Watch in september werd op heel wat enthousiasme onthaald, maar daarna bleef het een hele tijd opvallend stil rond het apparaat. Tim Cook heeft die stilte nu doorbroken tijdens de driemaandelijkse gesprekken met investeerders. Daar zei Cook dat de Apple Watch in april de consumentenmarkt moet aandoen. Bij de voorstelling van het toestel op de keynote vorig jaar hield Cook het nog bij ‘begin 2015’, maar nu wordt er dus al min of meer een datum op de beschikbaarheid geplakt.

Dat Apple op een investeerdersgesprek met zulk nieuws naar buiten komt, is opvallend. Het bedrijf heeft namelijk niet de gewoonte belangrijk nieuws op zulke evenementen te delen. Cook ziet het belang van de Apple Watch dan ook zeker in: voor het eerst sinds de lancering van de iPad in 2010 waagt Apple zich op een nieuwe productcategorie en het is dan ook het eerste ‘nieuwe’ product met Tim Cook als CEO.

Over de precieze prijszettingen wou Apple echter nog niets kwijt. Bij de voorstelling hanteerde het bedrijf ‘vanaf 349 dollar’ en daar blijft het voorlopig ook bij. De Apple Watch komt in drie verschillende uitvoeringen: een standaardmodel, een sportversie voor de actieve gebruiker en een premium editie die zich in de markt van luxehorloges wil gaan profileren.

Reageer