Apple iPad Air 2

iPad Air 2

Een verrassing kon je het moeilijk noemen, maar Apple stelde deze maand de iPad Air 2 voor. Die is dankzij zijn dikte van slechts 6,1 millimeter de dunste tablet van het moment en is meer dan twee keer zo dun als de originele iPad.

Niet enkel het design kreeg een make-over, ook het scherm werd verbeterd. De iPad Air 2 komt met een antrireflectischerm, wat inhoudt dat je 56 procent minder reflecties en glare zou moeten krijgen. Heel handig als je je tablet ook in de zon wilt gebruiken en een belangrijk wapenfeit in de strijd met e-readers.

Qua prestaties moet de iPad Air 2 meer dan genoeg rekenkracht bieden dankzij de A8X-chip. Dat is nog eens een verbeterde versie die in de nieuwe iPhones zit en kan dus wel wat aan. De zogeheten Metal-technologie moet ervoor zorgen dat de graphics van consolekwaliteit zouden moeten zijn. Daarnaast biedt de iPad Air 2 wel nog 10 uur batterijduur.

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#f10107″ arrow=”yes” align=”right”]”De iPad Air 2 is dankzij zijn dikte van slechts 6,1 millimeter de dunste tablet van het moment en is meer dan twee keer zo dun als de originele iPad.”[/quote]

Niet iedereen vindt foto’s nemen met een tablet een succes, maar toch besteedde Apple ook aandacht aan de iSight-camera. Die kreeg een 8 megapixelresolutie, panoramafunctie, burstmodus en timelapse- en slow motion-functies mee. Ook de FaceTime-camera aan de voorzijde werd verbeterd en biedt nu de mogelijkheid om van één beeld een HDR-foto te maken.

De iPad Air 2 kreeg ook een vingerafdruksensor mee, iets wat we eerder bij de nieuwere iPhones zagen.

Apple iPad Mini 3

iPad Mini 3

Naast de nieuwe iPad Air stelde Apple ook de iPad Mini 3 voor. Die kreeg iets minder aandacht en kan je eigenlijk vooral zien als een update van het vorige toestel. Ook de vingerafdruksensor werd ingebouwd en kreeg ook qua rekenwerk de nodige upgrades, maar is in grote lijnen vergelijkbaar met zijn voorganger. Nieuw is wel de gouden afwerking voor de iPad Mini 3.

UPDATE: We hebben de iPad Mini 3 intussen ook getest! De review kan u hier lezen.

Prijzen

Voor de iPad Air beginnen de prijzen bij 499 euro voor het 16 GB-model. Net als bij de iPhone 6 verdwijnt ook hier de 32 GB-versie en kan je dus kiezen uit 16, 64 of 128 GB. De originele iPad Air wordt 100 euro goedkoper. Voor de iPad Mini 3 betaal je minstens 399 euro, terwijl ook de iPad Mini 2 100 euro goedkoper wordt.

Reageer