Bij de afwerking of renovatie van jouw woning is de gepaste schakelaar kiezen een van de laatste beslissingen die je moet nemen. Maar dat wil niet zeggen dat de keuze daarom ook gemakkelijk is. Niko heeft daarom zijn Switch App ontwikkeld, waarbij je via augmented reality meteen alle mogelijkheden op jouw muur te zien krijgt.

De tijd dat alle schakelaars van bakeliet gemaakt waren, ligt weliswaar al een hele poos achter de rug, maar de designmogelijkheden voor schakelaars zijn pas in de laatste paar jaar exponentieel toegenomen. Afwerkingen, materialen, kleuren, combinaties: de keuze is werkelijk eindeloos. Bovendien is het niet altijd eenvoudig om in de winkel of in een cataloog te zien in hoeverre jouw favoriete schakelaar bij jouw interieur past. De Switch Niko App brengt daar verandering in.

Wat heb je nodig?

De Switch Niko App werd ontwikkeld voor iOS en Android en is gratis verkrijgbaar in de respectievelijke appwinkels.

Eens je die gedownload hebt op je smartphone of tablet, heb je ook nog een papieren contrastafbeelding nodig. Die hoef je gelukkig niet in de winkel te gaan halen, maar kan je hier gewoon downloaden en afdrukken. Deze contrastafbeelding dien je vervolgens tegen de muur te hangen waar je je schakelaar(s) wilt plaatsen. Of je kan ook de afbeelding met de hand aan de muur houden, als je liever niets op jouw muren plakt.

Hoe werkt het?

Je hebt de app gedownload en de contrastafbeelding in positie, wat nu? Wanneer je de app opstart, zal die automatisch de camera van jouw smartphone of tablet activeren. Via een augmented reality-systeem gaat de app de contrastafbeelding ‘lezen’ als een schakelaar, die je naar believen kan aanpassen met verschillende afwerkingen.

Niko deelt de schakelaar op in drie delen: de afwerking van het schakelaarplaatje, de afwerking van de schakelaar zelf en, als je iets anders wilt dan een gewone drukknop, ook het type schakelaar of module dat je wilt installeren.

Je kan eindeloos gaan combineren met de materialen, kleuren en modules die Niko in zijn gamma aanbiedt. Bovendien wordt de schakelaar in 3D weergegeven, dus je kan door de camera iets schuiner te houden ook van langszij een kijkje nemen. Dus als je bijvoorbeeld een draaiknopdimmer of een stopcontact wilt kiezen, dan kan je de diepte daarvan ook zien.

Je kan naast een eenvoudige schakelaar, een stopcontact of dimmermodule ook kiezen voor een tweevoudige schakelaar, USB-laders, een set met satelliet-, FM- en tv-ingang en tweevoudige dimbediening voor het Niko Home Control-systeem.

Elke module is dus beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, net als de rand rond de schakelaar.

Keuze gemaakt, wat nu?

Eens je de verschillende combinaties geprobeerd hebt en een keuze gemaakt hebt, kan je het beeld van jouw camera bewaren en een naam geven. Die foto kan je dan delen met je vrienden, en je kan ook op elk moment de details van de door jou gekozen afwerking bekijken.

Via de app kan je aan de hand van je locatie een lijst oproepen van winkels in jouw buurt die de Niko-producten aanbieden. Zo kan je meteen jouw schakelvoorkeuren in de winkel gaan bekijken en aankopen.

De Switch Niko App is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

Reageer