Uiteraard zal de smartwatch ook dit jaar een belangrijk onderdeel van de wereld van mobilia gaan uitmaken. In dit overzicht lees je alles over de smartwatches die dit jaar op de CES-beurs werden voorgesteld.
Sony Smartwatch 3
Sony is met zijn nieuwe toestel al aan zijn derde smartwatch toe en blijft inzetten op een rechthoekig scherm. Voor het eerst gebruikt Sony ook het Android Wear-besturingssysteem in plaats van een eigen OS. Het toestel komt met een eigen GPS-module, waardoor je bijvoorbeeld jouw hardlooptocht perfect kan vastleggen zonder dat je je smartphone mee hoeft te zeulen.
De Smartwatch 3 moet je eigenlijk zien als een aparte module die je in een bandje klikt. Naast de gekende siliconen bandjes lanceert Sony ook een stijlvoller roestvrijstalen bandje. Wil je nog een stap verder gaan en een leren bandje naar keuze gebruiken, dan kan dat perfect. Sony komt ook met een ‘houdertje’ waarin het scherm past en waaraan je zelf een bandje kan monteren. Zo kan je helemaal je eigen design kiezen.
Prijs: onbekend
Lenovo Vibe Band VB10
Niet zozeer een smartwatch, maar eerder een fitness band: de Vibe Band VB10 van Lenovo. Het apparaat kreeg een lang en smal scherm mee en weegt slechts 30 gram. Dankzij het e-ink scherm is het toestel een pak zuiniger dan de meeste concurrenten: volgens Lenovo moet je het met één laadbeurt zo’n zeven dagen volhouden.
Tijdens die zeven dagen houdt het toestel constant bij hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en hoe goed jouw nachtrust is. Je krijgt ook notificaties van jouw smartphone te zien dankzij de Bluetooth-verbinding.
Prijs: 75 euro
Alcatel OneTouch Watch
Ook Alcatel liet van zich horen op CES en stelde de OneTouch Watch voor: een klein, fijn en rond toestel dat met zijn adviesprijs van 125 euro een pak goedkoper moet zijn dan de concurrentie. Opvallend: het toestel werkt zowel met iOS- en Android-toestellen en draait op een eigen besturingssysteem. De OneTouch Watch ontvangt wel enkel standaard iOS-apps, andere iOS-apps worden nog niet opgepikt door het toestel.
Volgens Alcatel moet het toestel twee tot vijf dagen meegaan. Er zijn een hartslagmeter, acceleromete, gyroscoop en hoogtemeter ingebouwd, naast een fitness-app. Ook jouw slaappatroon wordt in de gaten gehouden.
Prijs: onbekend
Garmin Vivoactive
De naam zegt het al: de Vivoactive richt zich in de eerste plaats op de actieve gebruiker. Het toestel komt met ingebouwde apps voor hardlopen, fietsen, golfen en zwemmen. Je kan ook tekstberichten en emailnotificaties op het apparaat ontvangen. Je kan de Vivoactive apart aankopen of kiezen voor een bundel met een hartslagmeter.
Prijs: vanaf 250 dollar
Withings Activite Pop
Withings staat bijna altijd synoniem met een minimalistisch design en dat is bij de Activite Pop niet anders. Het toestel heeft geen aanraakscherm en ook geen apps, maar zit wel vol met sensoren. Het idee achter het toestel is dat je het nooit hoeft af te doen, en dus ook niet om op te laden. De Activite Pop moet zelf kunnen vaststellen wanneer je gaat lopen, fietsen, slapen of zwemmen en de gegevens op die manier gaan registreren.
Het apparaat haalt zijn energie uit een standaard horlogebatterij en moet zo’n acht maanden meegaan. Momenteel is er enkel een versie voor iOS, maar een variant voor Android is onderweg.
Prijs: 150 dollar
Reageer