Yamaha soundbar yas-207

De YAS-207 is de eerste soundbar met ondersteuning voor het virtuele 3D audioformaat DTS Virtual:X.

De soundbar die in juli beschikbaar is, zal via een firmware-update in augustus DTS Virtual:X krijgen. Hierdoor probeert de soundbar softwarematig een realistische 3D surroundervaring te creëren zonder dat er nood is aan een extra set luidsprekers achter de sofa.

In de praktijk zal DTS Virtual:X de hoogtekanalen in een DTS:X of Dolby Atmos soundtrack, dat steeds vaker terug te vinden is op een (Ultra HD) Blu-ray schijfje, virtueel proberen weer te geven. Denk aan een geluidseffect als gietende regen of een overvliegende helikopter.

Yamaha soundbar yas-207

Naast het verwerken van in surround gemixt geluid – een audiospoor in 5.1 of 7.1 – kan de soundbar ook stereo audiosignalen en muziek omzetten naar een virtueel 3D surroundgeluid.

Leestip:  Wat is DTS Virtual:X?

De soundbar heeft twee HDMI-aansluitingen, die 4K Ultra HD beelden tot 60fps doorgeven, en die compatibel zijn met HDR en HDCP 2.2. Daardoor zullen alle toestellen die op de HDMI-ingang worden aangesloten probleemloos worden afgespeeld.

Dankzij de HDMI ARC-uitgang (Audio Return Channel) kan je audio van de tv, bijvoorbeeld van een streamingdienst als Netflix, rechtstreeks doorgeven aan de soundbar via één kabel.

https://www.youtube.com/watch?v=Yj0bqoNv3K8

De opvolger van de YAS-203 beschikt verder over draadloos streamen via Bluetooth (versie 4.1) en een DSP-functie als Clear Voice die dialogen en stemmen beter doet klinken.

De soundbar is slechts 6 cm hoog en wordt geleverd met een draadloze subwoofer.

Yamaha zal trouwens de Home Theater Controller app voorzien waarmee je instellingen op de soundbar makkelijk kan wijzigen.

Klik hier om producten in te laden

Reageer