Vanaf vandaag kan je een ready-to-use 3D-printer aan een scherpe prijs in huis halen. XYZPrinting lanceert drie nieuwe printers, met prijzen tussen 420 en 1800 euro.

Betaalbare 3D-printers zijn niet helemaal nieuw, maar een kant-en-klaar toestel waarmee je meteen aan de slag kan, is dat wel. Voorheen waren goedkopere toestellen enkel terug te vinden op een crowdfundingwebsite, of moest je nog bepaalde delen zelf in elkaar gaan stoppen vooraleer je ermee aan de slag kan. XYZPrinting is nu een van de eersten die het totaalpakket aan een scherpe prijs aanbiedt.

XYZPrinting is een Taiwanees bedrijf dat buigt op meer dan 15 jaar ervaring in professionele printers. Het bedrijf lanceert nu drie nieuwe 3D-printers: de Da Vinci Junior, de Da Vinci 1.1 en de Nobel 1.0.

De Da Vinci Junior is het instapmodel en moet zo’n 420 euro kosten. Het toestel kan objecten tot 150 x 150 x 150 mm printen in ecovriendelijke PLA-plastic.

De Da Vinci 1.1 Plus staat een trapje hoger en zou een adviesprijs van 830 euro krijgen. Dit toestel kan objecten tot 200 x 200 x 200 mm aan en kan met verschillende soorten plastic gecombineerd worden. Dit model print ook in hogere resolutie en heeft een camera met wifi, zodat je van op afstand het printproces in de gaten kan houden.

Het topmodel, de Nobel 1.0, is een zogeheten Stereolithography Apparatus (SLA)-printer en maakt gebruik van een ultravioletlaser. Deze manier van printen moet een veel betere kwaliteit opleveren dan de traditionele ‘Fused Filament Fabrication’-technologie die je bij de meeste andere printers terugvindt. Voor het toestel betaal je wel iets meer: zo’n 1800 euro.

Reageer