Dell heeft op CES een knappe laptop voorgesteld: de XPS13 heeft superdunne bezels en zou een batterijduur van maar liefst vijftien uur bieden.

Ook al zijn hybride toestellen al een paar jaar aan een heuse opmars bezig, toch is de laptop nog niet vergeten.

Dell lanceert op CES een opvallend toestel, met een zogeheten ‘infinity display’, waarbij er amper nog randen rond het scherm zijn. De bezel is namelijk maar 5,2 mm dik. Die rand omgeeft een straf scherm met 3200 x 1800-resolutie van 13,3 inch groot.

Het instapmodel komt met een Intel Core i3-processor, een krachtiger toestel krijgt een i7-variant. Qua werkgeheugen doe je het met 4 of 8 GB RAM, het opslaggeheugen komt op 128 of 256 GB SSD-schijven. Windows 8.1 wordt het besturingssysteem.

Naast het model met 3200 x 1800-resolutie, lanceert Dell ook een variant met Full HD-scherm. Die laatste komt echter met een standaardscherm, terwijl eerstgenoemde een aanraakscherm heeft. Volgens Dell moet de batterij tot zo’n vijftien uur meegaan.

In totaal komen er zeven verschillende configuraties van de XPS13. Het goedkoopste model zou 800 dollar gaan kosten in de VS, de duurste zo’n 1600 dollar.

Reageer