Acer heeft in New York zijn laptopgamma uitgebreid met de Aspire R11. Die komt met een omklapbaar 11,6 inch scherm en komt naar onze markt voor slechts 399 euro.

De Aspire R11 is een compact toestel en handig voor wie op zoek is naar een eenvoudig, supermobiel toestel. Het 11,6 inch scherm rust op een 360-graden scharnier, waardoor je de R11 in verschillende opstellingen kan gebruiken.

Het scherm heeft volgens Acer een HD-resolutie, maar het pixelaantal werd niet meegedeeld. Meer dan waarschijnlijk zal het hier echter niet om een Full HD-scherm gaan. Verder rustte Acer het display uit met de Zero Air Gap-technologie, waarbij er geen tussenruimte is tussen het scherm en de glasplaat. Corning Gorilla Glass moet bescherming bieden tegen krassen en stoten. Het geluid moet dan weer een boost krijgen dankzij de TrueHarmony-techniek.

Een leuk extraatje dat Acer in het scherm inbouwde, is het BlueLightShield. Die techniek reduceert de emissie van blauw licht, waardoor jouw ogen minder snel vermoeid moeten geraken.

Onder de motorkap vind je dan weer een Intel Pentium-processor met Intel HD Graphics, 8 GB RAM-geheugen en 1 TB opslagruimte. Het toestel komt momenteel nog met Windows 8.1, maar krijgt later dit jaar een gratis upgrade naar Windows 10.

Het knapste aan de Aspire R11 is misschien wel de prijs: voor 399 euro haal je hem al in huis. Het toestel is verkrijgbaar vanaf juni.

Ontdek de Acer laptops
Klik hier om producten in te laden

Reageer