Een verbeterde AI-technologie zorgt voor verdere verfijning van de beeldkwaliteit op de nieuwste lichting Philips tv’s voor 2021.

Naast een nieuwe filmdetectiemodus, is de werking van de lichtsensor voor het eerst toegevoegd aan de P5 AI-functionaliteit. Daardoor wordt er nu rekening gehouden met het omgevingslicht van de kamer waarin de tv staat. Hierdoor wordt de prestatie van zowel SDR- als HDR-inhoud aangepast om optimaal contrast te bieden voor de hoeveelheid licht in alle soorten kijkomgevingen.

De vijfde generatie debuteert op de nieuwe oled tv’s OLED806 en OLED856 en de mini led tv’s dit jaar. De zelfontwikkelde AI-functionaliteit maakt gebruik van neurale netwerken en machine learning. Daarmee analyseert het miljoenen PQ-testclips vanuit een unieke database die in de afgelopen 30 jaar door de ontwikkelingsteams van Philips TV en TP Vision intern is opgezet.

De AI-software creëert een betere balans tussen de vijf pijlers van de beeldkwaliteit (bron, kleur, contrast, beweging en scherpte) door alle elementen van de inhoud frame voor frame te analyseren. Zo wordt een ​​veel realistischer en natuurlijker beeld gereproduceerd.

In 2021 krijgt de AI-functie een extra zesde categorie ‘filmdetectie’, naast de bestaande vijf categorieën ‘landschap/natuur’, ‘gezicht/huidskleur’, ‘beweging/sport’, ‘donker/contrast’ en ‘overig’. De AI selecteert automatisch de juiste categorie en analyseert de vijf bovenstaande pijlers om de balans ertussen aan te passen.

Dankzij de toevoeging van filmdetectie worden films automatisch gemarkeerd en kan je als kijker van modus veranderen, met onder andere een nieuwe Home Cinema-modus, Pure Cinema-modus of FMM.

Voor gamers en sportfans is er de nieuwe Fast Motion Clarity-functie. Deze functie vermijdt het ‘sample & hold’-motion blurring effect door continu regel voor regel op beelden te schrijven. Dit zorgt altijd voor een geleidelijke overgang van het ene beeld naar het volgende. Fast Motion Clarity (FMC) geeft een subtiele maar toch realistische, vloeiende overgang van beeld naar beeld met verhoogde scherpte (zonder artefacten). Het vermijdt ook brede veldflikkeringen door te draaien op 100Hz in plaats van de meer gebruikelijke 50Hz. Er zijn vier mogelijkheden instellingen voor FMC: Uit, Laag, Hoog of AI.

Dolby Vision-gecodeerde, dynamische HDR-inhoud wordt verbeterd met behulp van de speciale “Dolby Bright-modus”.

Dankzij verbeteringen aan de 5e generatie P5 AI is de Philips OLED806/856 nu ook voorzien van het unieke anti-inbrandsysteem, dat Philips TV speciaal heeft ontwikkeld om OLED-schermen te beschermen. De innovatieve techniek maakt gebruik van een geavanceerde logodetectiefunctie die duizenden zones bewaakt. Op zeer nauwkeurige wijze detecteert de functie statische inhoud en vermindert vervolgens geleidelijk de intensiteit van de lokale lichtopbrengst om inbranden te voorkomen. Dit gebeurt zonder de functie van andere schermonderdelen in gevaar te brengen.

 

Het huidige aanbod Philips televisies

Reageer