OLED806

Ook in 2021 komen er updates op het vlak van oled televisies bij Philips. Zo is er dit jaar in de OLED806-reeks een 48 inch en een 77 inch exemplaar, en voegt de 5e-generatie P5-processor een nieuwe filmdetectiemodus toe.

Naast deze speciale modus zal de P5 AI-processor op de OLED856 en OLED806 gaan samenwerken met de ingebouwde lichtsensor en het contrast voor eender welk beeld afstemmen op de hoeveelheid licht in de kamer.

Ook de heel interessante technologie tegen het inbranden van bijvoorbeeld zenderlogo’s of spelgegevens die vorig jaar werd geïntroduceerd op de OLED+935, maakt nu zijn opwachting op de nieuwe oled tv’s.

Vierzijdig Ambilight, met ook een lichtlijn die nu naar de onderzijde licht werpt, wordt gecombineerd met een flinterdun en nagenoeg randloos buitenframe. De OLED 856 krijgt metalen tweekleurige ‘stok’-voeten, en beide sets krijgen een premium afstandsbediening met verlichte toetsen in een gemetalliseerde afwerking omwikkeld met verantwoord leer van de Schotse leerspecialist Muirhead.

Zowel de OLED856 en OLED806 draaien op Android TV 10, inclusief Google Assistant. Alle belangrijke apps zijn aanwezig: Netflix, YouTube, Amazon Prime Video en Disney+.

Op de twee nieuwe modellen zijn alle functies van HDMI 2.1 van de partij zoals VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Auto Low Latency Mode) en eARC, en dit voor content to 120Hz met een bandbreedte tot maximaal 48Gbps.

De OLED-sets zijn voorzien van een hoogwaardig en krachtig 50W 2.1-geluidssysteem met een speciale drievoudige ring en een naar achteren gerichte basdriver die wordt ondersteund door vier passieve radiatoren. Met DTS Play-Fi kunnen de televisies eenvoudig worden gekoppeld met bijvoorbeeld draadloze achterluidsprekers (als die compatibel zijn).

De nieuwe oled televisies zijn verkrijgbaar vanaf de zomer van 2021. De OLED856 is er in schermformaten van 55 en 65 inch; de OLED806 voegt daar nog de twee schermgroottes 48 inch en 77 inch aan toe.

Reageer