Apple heeft een nieuwe MacBook voorgesteld en brengt voor het eerst de rosé gouden kleur naar de laptop. We zetten alle verschillen met de editie van vorig jaar even op een rijtje.

Design

Op vlak van uiterlijk is de nieuwe MacBook identiek aan zijn voorganger: Apple kiest naar goede gewoonte voor een aluminium behuizing en heeft ook dezelfde afmetingen mee.

Apple voegde wel een nieuw kleurtje toe aan het MacBook-gamma: rose gold. Geen onlogische keuze, aangezien we het kleurtje al terugzagen bij de iPhones en iPads.

Scherm

Ook qua scherm zijn er geen verschillen tussen de editie van vorig jaar en die van 2016. Je krijgt een 12 inch IPS-display met 2304 x 1440-resolutie.

Processor

Natuurlijk zijn er ook verschillen met de MacBook 2015, en die vind je vooral onder de motorkap. Het basismodel van dit jaar biedt een 1,1 GHz dual core Intel Core m3-processor met een Turbo Boost van 2,2 GHz. Vorig jaar was dat nog een 1,1 GHz Intel Core M-processor met Turbo Boost van 2,4 GHz. Dit jaar is het een klein stapje lager, dus.

Het duurdere model komt met een 1,2 GHz dual core Intel Core m7-processor met Turbo Boost tot 2,7 GHz (1,2 GHz met piek van 2,6 GHz vorig jaar).

macbook-2016-groupGeheugen

Apple houdt, zoals zovele merken, vast aan bepaalde opslaghoeveelheden: je hebt keuze uit 256 of 512 GB opslagruimte.

Qua RAM is er wel een verschil met vorig jaar. Hoewel je er evenveel krijgt (8 GB), is de snelheid beter: 1866MHz ten opzichte van 1600MHz.

Batterij

Een belangrijk punt is natuurlijk de accuduur die je uit een volledige oplaadbeurt krijgt. Dit jaar is dat iets beter: 10 uur tegenover 9 uur. Dat heeft het vooral te danken aan een grotere batterij, maar ook aan een efficiënter energieverbruik.

Conclusie

Dat de nieuwe MacBook beter is dan zijn voorganger, kan je niet ontkennen, maar de vooruitgang is zeker niets spectaculairs. Voor het goedkoopste model betaal je 1449 euro, de duurste variant kost 1799 euro. Je kan ze vanaf nu bestellen op de Apple-website.

Klik hier om producten in te laden

Reageer