Apple geeft zijn desktopcomputer iMac, vooral dan het 27 inch model, een stevige update met nieuwe processors en grafische power, maar ook een hi-res webcam met beter geluid en standaard SSD-schijven.

Qua processoren gebruikt Apple nog steeds de oplossingen van Intel, in afwachting van de nieuwe ARM-gebaseerde chips die Apple waarschijnlijk bij een volgende generatie gaat inbouwen. Het gaat bij de 27 inch iMac om de tiende generatie Intel Comet Lake CPU’s met 6- of 8-cores, met een upgrademogelijkheid tot maximaal 10 kernen.

Het werkgeheugen blijft 8GB groot, maar als opslag werd deze keer wel eindelijk de kaart van SSD getrokken. Op de 21,5 inch iMac is die standaard opslagcapaciteit een (magere) 256GB, al kan dat opgetrokken worden met een Fusion Drive of een SSD-schijf tot 1TB. Op de twee duurdere iMacs van 27 inch krijg je minstens een SSD van 512GB.

Buiten het instapmodel van de 21,5 inch iMac krijgen de computers ook een Radeon Pro grafische kaart die varieert naargelang het model. Het gaat dan om de Radeon Pro 5300 of Radeon Pro 5500 XT op de 27 inch iMac. Op het duurste model kan dat verder worden uitgebreid met de Radeon Pro 5700 of 5700 XT met 16GB geheugen.

Het scherm op de 27 inch iMac is nog steeds zo goed als onveranderd: dat betekent een resolutie van 5K en Retina met nu de toevoeging van TrueTone-technologie. Wie dat wenst kan ook een extra filter op het scherm laten aanbrengen die hinderlijke lichtreflecties tegengaat.

Tot slot heeft de webcam nu een Full HD 1080p resolutie, met betere lichtgevoeligheid (f/2) en een betere microfoon en is Apple’s beveiligingschip T2 beschikbaar.

Prijzen starten vanaf 1299 euro voor de 21,5 inch instapper en lopen tot minstens 2599 euro voor de duurste 27 inch iMac, zonder upgrades welteverstaan.

Reageer