Zowel de iPad Pro 12,9 inch als de iPad Pro 11 inch krijgen een nieuw camerasysteem, dat sterk lijkt op dat van de iPhone 11. Bovendien moet een nieuwe LiDAR-scanner de augmented reality mogelijkheden sterk verbeteren.

De speciale dieptescanner gaat via een onzichtbare laserstraal de afstand tot bepaalde objecten gaan meten. Dergelijke sensor ken je misschien al van de zelfrijdende wagens.

Apple iPad Pro 2020

De nieuwe iPad Pro modellen gebruiken een nieuwe chipset, de A12Z Bionic. Die bevat een 8-core CPU en een nieuwe 8-core GPU. De basisopslag is minstens 128GB en loopt tot maximaal 1TB.

De 2020 iPad Pro’s ondersteunen het nieuwe Magic Keyboard, dat nog moet uitgebracht worden. Je klikt de iPad Pro magnetisch vast en zet hem daarna traploos in de perfecte kijkhoek (tot 130 graden). Het toetsenbord zelf bevat een USB-C poort waarmee je de iPad Pro kan opladen, en doet ook dienst als hoesje dat de iPad van voor tot achter beschermt.

Apple iPad Pro 2020

Het Magic Keyboard is een volwaardig toetsenbord met het vernieuwde schaarmechanisme en achtergrondverlichting van de toetsen. Met het ingebouwde trackpad kan je de cursor, die er aan komt in een nieuwe versie van iPadOS (13.4), bedienen. Die nieuwe versie is er al op 24 maart. De iPad Pro modellen voor 2020 volgen vanaf 25 maart. IPadOS zal ook ondersteuning gaan bieden voor Apple’s Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en andere randapparatuur van derde partijen.

De nieuwe iPad Pro modellen krijgen verder meer en betere microfoons ingebouwd (5 stuks), net zoals dat bij de MacBook Pro van 16 inch het geval is. Er is ook ondersteuning voor Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GPS en USB-C.

Apple iPad Pro 2020

De prijzen blijven hetzelfde als de voorgangers en starten vanaf 899 euro voor de 11 inch iPad Pro en 1119 euro voor de 12,9 inch iPad Pro. Daarvoor krijg je nu wel de nieuwe features en een grotere opslagcapaciteit van 128GB.

Het Magic Keyboard kost respectievelijk 339 euro voor de 11 inch iPad Pro en 399 euro voor de 12,9 inch iPad Pro.

Bekijk hier de iPads van Apple

Reageer