Acer ultra short-throw projector

Het toestel biedt een maximale beelddiagonaal van 100 inch en een helderheid van 3000 lumen. Dankzij de ondersteuning voor Chromecast wordt streamen kinderspel.

Niet veel mensen associëren Acer met projectoren, maar de fabrikant is wel degelijk al een tijdje actief in de beamerwereld. Ook op CES lanceert het merk een nieuwe projector, en in dit geval een Ultra Short Throw-toestel.

Voor wie het niet kent: een Ultra Short Throw-projector werkt eigenlijk op dezelfde manier als een gewone projector, maar kan je heel dicht bij je projectiescherm plaatsen. De H7550ST van Acer biedt een maximale projectiegrootte van 100 inch, en dit vanaf een afstand van 1,5 meter. Plaats je het toestel dichter bij je scherm, dan verkleint het geprojecteerde beeld.

Acer voorziet voor het geluid ingebouwde stereospeakers met elk een vermogen van 10 W. Leuk extraatje is de ondersteuning voor Chromecast, het kleine streamingtoestel van Google. Verder zijn ook een 2D-naar-3D-conversie en Bluetooth voorzien. Je kan dus ook audio streamen naar soundbars, hoofdtelefoons en speakers.

Er is nog geen info over de beschikbaarheid in onze contreien. In de VS zou de projector 999 dollar gaan kosten.

Reageer