Twijfel je nog om een steelstofzuiger in huis te halen? Met deze tips ben je zo overstag!

Want laat ons duidelijk zijn. De steelstofzuiger heeft heel wat voordelen in vergelijking met een klassieke stofzuiger. Zijn wendbaarheid of mobiliteit is alvast een van z’n grootste voordelen. Snel stofzuigen, snel weer opbergen. Maar ook op andere vlakken komt de steelstofzuiger goed van pas.

1Snel even stofzuigen

Foto: Rowenta

Dat heeft te maken met het feit dat de (meeste) steelstofzuigers over een ingebouwde batterij beschikt. Hierdoor hoef je niet langer het snoer uit te rollen om te stofzuigen, of op zoek te gaan naar een stopcontact. Die kruimels die zich dagelijks verzamelen onder de keuken- of eettafel zijn zo weer weg!

2Makkelijker trappen, hoekjes en onder lage meubels stofzuigen

Met de lange steel en de draagbaarheid – stukken lichter dan de klassieke stofzuiger – kan je ook makkelijker trappen of moeilijk te bereiken hoeken in de kamers stofzuigen. Ook onder een lage sofa is het iets eenvoudiger stofzuigen.

3Wees zuinig met de turbostand

Foto: Samsung

Steelstofzuigers hebben vaak een turboknop waarbij ze heel wat extra zuigvermogen opwekken. Dit kan echter de batterijduur flink inperken. Wees er dus zuinig op en gebruik het enkel wanneer het echt nodig is.

4Makkelijk op te bergen

Foto: Philips

Doordat de steelstofzuiger compact is, kan je hem ook makkelijk opbergen. In de meeste gevallen zal je hem vastklikken aan een oplaadmodule aan de wand. Zo staat hij mooi uit de weg en is hij klaar-voor-gebruik bij de volgende schoonmaakbeurt.

5Ingebouwde kruimelzuiger

Foto: Samsung

Zo goed als alle steelstofzuigers kunnen in een handomdraai worden omgetoverd tot een kruimelzuiger. Gewoon even de steel loskoppelen en klaar is kees.

6Stofzakken: niet langer nodig

Foto: Dyson

Steelstofzuigers gebruiken al langer geen stofzak meer, maar een handige vuilopvangbak. Die heb je dan weer zo leeggemaakt. Nadeel is dat die niet zo groot is als bij een klassieke stofzuiger. Je zal hem dus ietsje vaker moeten leegmaken.

7Huisdieren in huis: gebruik de turboborstel

Foto: Dyson

Zijn er huisdieren in de woning, dan let je best op dat de steelstofzuiger een extra turboborstel heeft. Die zuigt beter de haartjes op.

8Toch enkele nadelen

Foto: Samsung

De aanwezigheid van een batterij zorgt ervoor dat de steelstofzuiger steeds voldoende opgeladen moet zijn. Met een stofzuiger met snoer heb je dat probleem niet. Gelukkig zijn er al modellen die het meer dan één uur uithouden!

Steelstofzuigers werken het best op gladde oppervlakken zoals vloertegels, parket of vinyl. Is er veel tapijt aanwezig in jouw woning, dan raden we voor een grondige schoonmaakbeurt toch nog steeds de klassieke stofzuiger aan. Zij beschikken over meer zuigkracht.

Dit zijn de nieuwste steelstofzuigers

Reageer