Sony heeft met de RX10 III een knappe compactcamera voorgesteld en biedt een oplossing voor wie met één enkel objectief toch verscheidene verre shots wil kunnen nemen.

De RX10 III is uitgerust met een nieuw ontwikkeld ZEISS Vario-Sonnar T 24-600mm-objectief met diafragmawaarden van f/2.4-4. Onder de motorkap van het toestel vind je een 20,1 CMOS-sensor en de BIONZ X-beeldprocessor.

sony-rx10-iii-3

Het knapste deel van het apparaat bevindt zich natuurlijk aan de voorzijde: het objectief. Sony voorziet hier een Extended 25x Super-Telephoto zoomlens met een stille sluiterfunctie.

De camera is bedoeld voor wie snel bewegende onderwerpen op grote afstand wil vastleggen, zoals bij sportevenementen, concerten en dieren in de vrije natuur.

Super Slo Mo

Voor wie graag filmpjes opneemt, bouwde Sony een leuk extraatje in, namelijk de Super Slow Motion-functie, waarmee je tot 1000 fps kunt gaan. Hierbij maakt de RX10 III gebruik van een accurate autofocus die in amper 0,09 seconden scherpstelt. Filmen kan je trouwens in 4K.

Optische verbetering

Een vaak voorkomend probleem bij telelenzen is chromatische aberratie, waarbij wit licht in verschillende kleuren uiteenvalt wanneer het de lens binnendringt.

sony-rx10-iii-2

Dit objectief werd zo ontworpen dat dit fenomeen tot een minimum beperkt moet blijven. Het gebruik van een Advanced Aspherical (AA)-lens moet voor uitstekende beeldprestaties zorgen, terwijl de ZEISS T Coating reflecties en beeldschaduwen tegengaat.

Prijs en beschikbaarheid

De RX10 III is vanaf deze maand te koop en zal 1600 euro gaan kosten.

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer