Philips Wake-Up Light

De Wake-Up Light van Philips zorgt met zijn kleurentherapie voor een simulatie van natuurlijk licht, waardoor je op een aangenamere manier gewekt wordt en je met een positief gevoel de dag kan beginnen.

Vandaag is het Blue Monday, soms ook wel ‘deprimaandag’ genoemd. Volgens een wetenschappelijke formule is Blue Monday de meest deprimerende dag van het jaar: op de maandag van de laatste volle week van januari voelen zich het meest mensen treurig en neerslachtig. Dit zou te maken hebben met het feit dat de eerste barsten in de goede voornemens komen en de volgende vakantieperiode te ver weg lijkt.

Daarom lijkt het alvast geen slecht idee om je ochtend op een positieve manier te starten. Alles begint uiteraard al bij het ontwaken, en net daarom heeft Philips de Wake-Up Light-reeks.

De reeks bestaat uit verschillende toestellen, waarvan de HF3520/01 het meest uitgebreide systeem is. Dit toestel bootst een echte zonsopgang na en maakt gebruik van een combinatie van licht en geluid om de overgang van slapen naar opstaan geleidelijk aan te doen verlopen.

Simulatie van zonsopgang

De kleur van het ochtendlicht verandert van zacht ochtendrood via warm oranje in helder geel licht, net zoals dat bij echt zonlicht zou zijn. Dat veranderende licht wordt vergezeld door natuurlijke wekgeluiden. Je kan daarbij kiezen voor fluitende vogels, vogels in het bos, een zen-tuin, het zachte geluid van een piano of zeegeluiden. Niet enkel het licht wordt geleidelijk aan feller, ook het geluidsvolume gaat van zacht naar luider, tot op het volume dat je zelf gekozen hebt. Word je liever wakker met jouw favoriete radiozender, dan kan je dankzij de ingebouwde FM-tuner dit zo gaan instellen.

Ben je toch meer een sluimertype die de wekker een kwartiertje vroeger zet om zich nog eens om te draaien? Dan kan je met een lichte tik op eender welke plek van de Wake-Up Light de sluimerstand activeren. Na 9 minuten begint het geluid dan opnieuw zachtjes te klinken.

Klinisch aangetoond

Maar werkt zo’n Wake-Up Light eigenlijk wel? Philips liet onafhankelijke wetenschappers een klinisch onderzoek voeren naar het effect van de Wake-Up Light en die toonden aan dat het product momenteel het enige is waarvan de effecten wetenschappelijk zijn bewezen. Maar liefst 92% van de gebruikers vond dat het gemakkelijker werd om op te staan wanneer zij een Wake-Up Light gebruikten.

Ook als hulpje bij het inslapen

Maar bij Philips weten ze ook dat de slaap vatten voor veel mensen ook niet vanzelfsprekend is. De Wake-Up Light kan daarom ook gebruikt worden om een zonsondergang te simuleren door het geluid en het licht net te gaan dimmen in een door jou ingestelde duur.

Ontdek hier de andere verlichtingsvormen van Philips

Klik hier om producten in te laden

Reageer