Na de ophef stelt Sonos-CEO Patrick Spence in een blogbericht de bezitters van oudere Sonos-speakers toch ietwat gerust.

In het bericht excuseert Patrick Spence zich voor de verwarring als gevolg van de mailing en bevestigt hij dat de eerste generatie producten zoals de Play:5 en de Connect zal blijven werken zoals dat vandaag het geval is.

De oude producten zullen geen nieuwe updates meer ontvangen, maar zullen wel de nodige support en bugfixes blijven krijgen. Zolang als dat mogelijk is, zegt Spence.

Klanten van Sonos reageerden de voorbije dagen furieus op het nieuws dat Sonos zijn oude producten niet langer ging updaten, waardoor op termijn zelfs de werking ervan in het gedrang zou komen.

Bovendien zouden de oude producten in een apart netwerk moeten geplaatst worden, zodat het hele nut van een Sonos-systeem op de helling zou komen te staan. Sonos zegt dat het nu er alles aan gaat doen zodat oude en nieuwe producten met elkaar blijven samenwerken. Het zal de komende weken hierover verder communiceren.

Reageer