Seagate Personal Cloud

Met de Personal Cloud centraliseer je jouw bestanden in een veilige omgeving en kan je die gemakkelijk naar bijvoorbeeld je televisie streamen. Veilig en gemakkelijk!

We kennen allemaal wel het cloud-principe waarbij jouw foto’s, video’s, bestanden en muziek online opgeslagen worden, zodat ze niet enkel opslagruimte uitsparen, maar ook altijd en overal bereikbaar blijven.

‘In de cloud’ blijft echter een loos begrip, waarbij je soms niet altijd het gevoel hebt dat je controle hebt over wat er met jouw bestanden gebeurt. Met de Personal Cloud wil Seagate je een beter controlegevoel geven en de cloud naar je woning brengen.

De cloud in thuisomgeving

Eens je de Personal Cloud met je wifi-router verbindt, kan je bestanden van op je computer, smartphone of tablet bekijken. Via de Seage Media App kan je dan doorheen al jouw bestanden browsen en die dan zowel thuis als onderweg gaan bekijken.

Bovendien kan je de Personal Cloud configureren om gegevens op te slaan op een publieke cloud-dienst. Zo kan je een automatische back-up laten maken naar populaire providers als Amazon, DropBox, Google Drive en HiDrive.

Apps en backup

De Personal Cloud komt bovendien met een eigen app manager waarmee je extra functies kan installeren, zoals WordPress, BitTorrent Sync en ElephantDrive. Dankzij een software development kit kunnen ook third party ontwikkelaars toepassingen voor de Personal Cloud ontwikkelen.

Gebruik je het toestel met in combinatie met de Seagate Mobile Backup app en Dashboard-software, dan kan de Personal Cloud ook dienen als centrale en automatische back-up voor al je apparaten (computer, tablet, smartphone, usb-drive, etc.)

Compatibiliteit

De Seagate Personal Cloud is compatibel met zowel Mac als pc, iPhones, Android-toestellen, Samsung- en LG-tv’s (2012 of later), streamers als Roku, Chromecast, Apple TV en gameconsoles PlayStation 3 en 4 en de Xbox 360 en de Xbox One.

De Personal Cloud is beschikbaar met een geheugen van 3, 4 of 5 TB, de Personal Cloud 2-Bay (met twee interne schijven) komt met 4, 6 of 8 TB opslag. De vanafprijs ligt op 189 euro.

Seagate Personal Cloud

Reageer