De beeldtechnologie moet details en kleuren nog beter weergeven, waardoor ook gamers van de beste beeldkwaliteit kunnen genieten.

Slechts weinig zaken zijn de laatste jaren zo fel verbeterd als de beeldtechnologie en -kwaliteit. De meeste verbeteringen vinden dan ook snel de weg naar de televisies, maar helaas blijven monitoren vaak een beetje achter.

Samsung brengt daar verandering in en gaat zijn Quantum Dot-technologie nu ook in gamemonitoren installeren.

c34f791_004_l-perspective_whiteQuantum Dot?

Quantum Dot is op zich helemaal niet nieuw, maar de techniek wordt pas de laatste jaren ook echt toegepast. Kortgezegd is Quantum Dot een extra laag met nanokristallen die aan jouw scherm toegevoegd worden.

Hierdoor worden kleuren levendiger en krijg je een groter kleurencontrast. Samsung gebruikt voor deze techniek ook vaak de SUHD-benaming.

Twee monitoren

Samsung start de reeks Quantum Dot-monitoren met twee schermen, die bovendien allebei met een gebogen scherm komen. De CFG70 komt in 24 en 27 inch, terwijl de CF791 in een extra groot 34 inch formaat komt.

Even de technische kant bekijken: de schermen komen met een sRGB-schaal van 125 procent, waardoor kleuren mooier moeten zijn dan ooit. Dankzij een kalibratie van de zwartwaarden en de balans krijg je een scherp, helder beeld.

Uiteraard is ook de responstijd belangrijk, en met amper 1 ms doet Samsung het hier heel goed. De refresh rate van de CFG70 bedraagt 144 Hz, wat voor mooi vloeiende beelden moet zorgen. Die van de CF791 haalt 100 Hz.

cf77_001_front_blackCurved

Beide modellen kregen dus ook een gebogen design mee. Met een curve van 1500R wil Samsung met de CF791 de meest gebogen monitor in zijn soort aanbieden.

Een prijs en lanceringsdatum gaf Samsung nog niet mee.

Klik hier om producten in te laden

Reageer