Camera Samsung NX1

De NX1 komt met een 28 megapixelsensor, een snelle autofocus en maar liefst 15 beelden per seconde.

Systeemcamera’s staan voor velen qua prestaties nog steeds in de schaduw van spiegelreflexcamera’s. Samsung wil met de NX1 het tegendeel bewijzen en richt zich met het toestel meer op de (semi)professionele fotograaf.

Camera Samsung NX1 Camera Samsung NX1

Het toestel is voorzien van Samsungs nieuwe NX AF-systeem III en bevat 205 fasedetectie-AF-punten op de beeldsensor, waardoor de NX1 volgens de fabrikant in slechts 55 milliseconden scherpstelt en daarmee de snelste autofocus van het moment oplevert.

Opvallend aan de APS-C beeldsensor is het feit dat die langs de achterzijde verlicht is (Back Side Illumination), wat minder ruis oplevert. De continumodus levert dan weer een straffe 15 beelden per seconde op, en dit met autofocus. De camera filmt ook in Ultra HD en ondersteunt ook tijdens het filmen fase-AF.

De NX1 komt met een XGA OLED-zoeker met een opvallend kleine vertraging van maar 0,005 seconden, waardoor de beelden bijna in real-time weergegeven worden. Achteraan het toestel vind je een aanraakgevoelig Super AMOLED-scherm van 3 inch. Qua connectiviteit brengt het toestel wifi, de mogelijkheid om Ultra HD-filmpjes te streamen naar een 4K-televisie en, opvallend, ook Bluetooth.

Camera Samsung NX1

Samsung heeft naast de NX1 ook een compatibel telezoomobjectief voorgesteld: de 50-150 f/2.8 S ED OIS-lens.

Ontdek hier de eigenschappen van de NX1 van Samsung

Klik hier om producten in te laden

Reageer