Lumix Panasonic

De fabrikant stelde op Photokina een opvallende nieuwigheid voor: de CM1. Deze camera draait op Android 4.4 en biedt ondersteuning voor het 4G-netwerk.

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#f10107″ arrow=”yes” align=”right”]”Panasonic experimenteerde een paar jaar geleden immers al met de Eluga-smartphones, maar het succes bleef uit. Nu probeert Panasonic het dus met een fototoestel dat heel sterk op een smartphone lijkt.”[/quote]

Smartphones lijken steeds meer op fototoestellen en omgekeerd. Een digitale camera die uitgerust is met het Android-besturingssysteem is helemaal niets nieuws (zo stelde Samsung twee jaar geleden al zijn Galaxy Camera voor en ook Nikon heeft al Android-gestuurde toestellen), maar het is enigszins opvallend dat ook Panasonic deze weg inslaat.

De fabrikant experimenteerde een paar jaar geleden immers al met smartphones, maar het succes van deze Eluga-reeks bleef uit. Nu probeert Panasonic het dus met een toestel dat heel sterk op een smartphone lijkt.

Lumix Panasonic

Als we de specificaties bekijken, valt vooral de 1 inch grote sensor op. Dit formaat van sensor wordt ook gebruikt bij de Nikon 1-reeks en bij duurdere compactcamera’s van Sony. Ook aanwezig zijn een 20 megapixelresolutie en een f/2.8 Leica-lens. Opvallend: de lens springt uit de achterzijde van het toestel, maar dient enkel om te focus te verleggen en dus niet om te zoomen.

Het ‘smartphone’-gedeelte van de CM1 biedt een 4,7 inch Full HD-scherm, Android 4.4, een 2,3 GHz quad-core processor, 2 GB RAM en 16 GB opslaggeheugen dat je kan uitbreiden aan de hand van microSD-kaartjes. Met het toestel kan je ook Ultra HD-filmpjes opnemen.

Voorlopig lanceert Panasonic het toestel enkel in Frankrijk en Duitsland als een soort testcase. De CM1 gaat daar 900 euro kosten.

Reageer