Panasonic Lumix DMC-FZ1000

De LUMIX DMC-FZ1000 komt met een grote 1 inch High Sensitivity MOS-sensor met 20,1 megapixels en 4K-opnamemogelijkheid. Het wordt daarmee de eerste bridgecamera met deze functie.

Een bridgecamera is een speciaal type camera die tussen een spiegelreflex en een systeemcamera inzweeft en als het ware een ‘brug’ tussen de twee vormt. Een bridgecamera heeft geen verwisselbare lenzen en maakt gebruik van een Live view via een lcd-scherm.

De FZ1000 komt met een Leica DC vario Elmarit-objectief met 16x optische zoom en een diafragmabereik van F2.8-4.0. De sensor is daarmee zo’n vier keer groter dan de sensor waarmee de meeste vergelijkbare camera’s mee uitgerust zijn. Door het hoge aantal ingebouwde pixels moet er meer licht opgevangen worden, wat dan weer voor een scherpe beeldkwaliteit moet zorgen in situaties met weinig lichtinval.

Het toestel is ook uitgerust met een verbeterde Venus Engine, die een betere optische gevoeligheid, resolutie, kleurverloop en kleurweergave moet bieden. Een nieuwe randomfilter van de beeldprocessor moet ruis elimineren. Ook de autofocus werd verbeterd om snelbewegende objecten nog scherper vast te kunnen leggen.

Ook op vlak van video is de FZ1000 een opvallend beestje. Het is immers de eerste bridgecamera met Ultra HD 4K-videocapaciteit.

Via wifi en NFC kan je je foto’s en opnames heel snel delen, terwijl je ook je smartphone of tablet kan gebruiken om vanop afstand de FZ1000 te bedienen.

De FZ1000 is verkrijgbaar vanaf augustus en moet € 849 kosten.

Reageer