Panasonic Lumix GF7

De compacte systeemcamera Lumix GF7 van Panasonic richt zich op de casual fotograaf en komt met een handenvrije selfiefunctie. De 16 megapixelsensor en Full HD-videomodus moeten voor kwalitatieve opnames zorgen.

Na smartphones zetten ook steeds meer camera’s in op de selfie. Ook de Lumix GF7 van Panasonic profileert zich als een ‘high end selfiecamera’.

Self shot met zachte huid

Het toestel komt immers met een 180°-kantelbaar scherm, dat je helemaal kan omdraaien naar de voorzijde. Zodra je dat doet, gaat de GF7 automatisch in Self Shot-modus. Naast de gebruikelijke filters en effecten die je kan toepassen op je foto’s in de ‘normale’ modus, komt de selfiemodus ook met enkele extra opties. Zo kan je met Soft Skin je huid zachter doen lijken, terwijl Defocus een onscherp effect rond je gezicht creëert. De Slimming Mode is echter de meest opvallende eigenschap: die moet ervoor zorgen dat je gezicht slanker lijkt.

Panasonic Lumix GF7

Nieuwe functie: Jump Snap

Jouw beelden worden verzorgd door een 16 megapixel Digital Live MOS-sensor en een Venus Engine-beeldprocessor die ruis in foto’s en video’s moet elimineren. Met het toestel kan je ook in Full HD filmen. AF Tracking zorgt er dan voor dat je scherptefocus een bepaald bewegend onderwerp zal blijven volgen.

De nieuwe optie Jump Snap is speciaal voorzien voor foto’s waarmee je alleen of met je vrienden in de lucht springt. Jouw smartphone dient hierbij als afstandsbediening en detecteert tijdens het springen het hoogste punt van de sprong en ontspant op dat moment de sluiter van de Lumix GF7.

Voor de speelvogels zijn er in de Creative Control-modus 22 filteropties voorzien die ook in combinatie met de P/A/S/M-instellingen te gebruiken zijn. Je kan zelfs een beeld met een effect en één zonder effect tegelijkertijd vastleggen.

Panasonic Lumix GF7

Ook timelapse of stop-motion filmpjes

Filmpjes worden zoals gezegd opgenomen in Full HD-resolutie en kunnen verder aangepast worden tot timelapse- of stop motion-filmpjes.

Prijs van de Lumix GF7

De Lumix GF7 is verkrijgbaar vanaf maart 2015 en moet 500 euro kosten.

Klik hier om producten in te laden

Reageer