Panasonic Lumix G7 systeemcamera

De G7 is een Micro Four Thirds-camera met 16 megapixelsensor en de mogelijkheid om filmpjes in Ultra HD 4K op te nemen.

De Lumix-lijn krijgt er een nieuwe speler bij met de G7. Panasonic mikt met het toestel op de amateurfotograaf die toch mooie foto’s wil maken. De G7 is een systeemcamera, dus is ook compact en gemakkelijker te bedienen dan de meeste spiegelreflexcamera’s.

De G7 biedt niet enkel een 4K-filmfunctie, maar ook de mogelijkheid om zogeheten 4K-foto’s te nemen. Daarbij heb je bovendien drie exclusieve 4K-fotofuncties: 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) en 4K Pre-burst. Hiermee kan je het gewenste frame uit een 4K-videobeeld knippen.

Ook ‘gewone’ foto’s moeten dankzij de 16 megapixel Digital Live MOS-sensor verzorgd worden. De Venus Engine-beeldprocessor met quad-core CPU maakt bovendien een snellere signaalverwerking mogelijk bij 8 fps (AFS) of 6 fps (AFC). Hierdoor kan je ook snelbewegende voorwerpen scherp vastleggen.

De Multi-process Noise Reduction werd vernieuwd en moet voor een betere ruisonderdrukking zorgen en meer details weergeven. De nieuwe Random Filter zorgt daarnaast voor een meer natuurlijke chromatische ruis. Bovendien maakt de nieuwe Noise Reduction-functie ook opnames bij een maximale ISO-waarde van 25600 mogelijk.

Net als de andere Lumix G-camera’s is ook de G7 voorzien van het Contrast AF-systeem, waarmee je een snelle en soepele autofocus moet krijgen.

Ook aanwezig: een 3 inch OLED-scherm met Live View Finder en een Drive Mode-knop waarmee je gemakkelijker tussen opnamemodi kan schakelen. Ook wifi is voorzien, zodat je gemakkelijk met je smartphone kan connecteren en foto’s snel kan uploaden naar je sociale media of kan e-mailen naar vrienden en familie. Je kan je smartphone ook gebruiken als afstandsbediening en zo scherpstelling, diafragma, sluitertijd en ISO-waarde aanpassen.

Ontdek de Lumix-familie van Panasonic
Klik hier om producten in te laden

Reageer