Olympus SH-2

De Stylus SH-2 van Olympus lijkt bijzonder sterk op zijn voorganger de SH-1 en pakt uit met hetzelfde retro-geïnspireerde design. Nieuw is de Nightscape-modus om donkere omgevingen knapper dan ooit vast te leggen.

Voor zijn Stylus SH-1 ging Olympus deels terug in de tijd en pakte het uit met een mix van leder en metaal, wat doet terugdenken aan fototoestellen van een paar decennia geleden. De SH-1 was de eerste compactcamera met een vijfassige beeldstabilisatie en de SH-2 is met dezelfde techniek uitgerust.

De SH-2 neemt ook de 24x optische zoom over, net als de f/3-6.9, 25-600 mm 24x optische zoomlens, een 16 megapixel BSI CMOS-sensor, een 3 inch aanraakscherm en ingebouwde wifi. De SH-2 maakt ook gebruik van een TruePic VI-beeldprocessor.

Nieuw bij de SH-2 is de Nightscape-functie. Die zal automatisch de flitser uitschakelen en toch een scherpe focus bieden, ideaal voor foto’s in donkere omgevingen. Live Composite, een uitbreiding van Nightscape, maakt dat je in bewegende heldere onderwerpen toch scherp op de foto krijgt, zonder dat er overbelichting ontstaat. Binnen Nightscape zijn er vijf verschillende modi beschikbaar.

Filmen doe je aan Full HD-resolutie, terwijl je ook high-speed- (240 fps) en timelapsefilmpjes kan maken. Ook kan je live-opnames streamen naar je Full HD-tv.

Via de gratis OI.Share-app kan je je foto’s meteen uploaden naar je smartphone en kan je die vervolgens gaan delen. Via de applicatie kan je ook de SH-2 vanaf je smartphone bedienen.

De Stylus SH-2 is leverbaar vanaf half maart voor een adviesprijs van 299 euro en is verkrijgbaar in het zwart en zilver.

 

Reageer