Nikon D6

Vorig jaar in september liet Nikon al weten dat de D6 er aan zat te komen, maar meer details bleven uit. Vandaag weten we meer: de spiegelreflexcamera voor professionals trekt de kaart van snelheid.

Of het nu om harde nieuwsfotografie gaat of om het vastleggen van internationale sportwedstrijden, deze full-frame camera beantwoordt aan de eisen van professionals die niets aan het toeval willen overlaten.

Met het tot nu toe krachtigste AF-systeem van Nikon en snelle verbindingen in de camera voor real-time beeldoverdracht biedt de D6 professionals de mogelijkheid om zonder beperkingen te fotograferen.

De Nikon D6 gebruikt nog steeds een 20,8 megapixel full-frame sensor, maar de nieuwe Expeed 6-processor tilt de snelheid naar een hoger niveau. Zoals burstopnames van 14fps aan volle resolutie, of 10,5fps met live view ingeschakeld. Volstaat een lagere resolutie (8MP) dan kan je dat zelfs versnellen naar 30fps.

De nieuwe AF-engine is sneller dan ooit tevoren. Precisie wordt naar een hoger niveau getild dankzij een raster van 105 punten. Dat is lager dan de 153 op de Nikon D5, maar het gaat wel om kruissensoren die allen kunnen worden geselecteerd en waarvan de dichtheid 1,6x keer hoger is dan bij de D5.

Bovendien biedt de camera zelfs bij de lastigste lichtomstandigheden ongeëvenaarde prestaties bij het volgen van het onderwerp en een nog betere scherpstelling op het onderwerp. Omdat gebruikers de keuze hebben uit een groter aantal patronen voor Groep-veld-AF, kunnen zij voor elke opdracht de optimale AF-instellingen selecteren en mooiere actieopnamen maken.

De Nikon D6 (body) krijgt een richtprijs mee van 7.299 euro en moet eind maart 2020 verkrijgbaar zijn.

Reageer